lördag, januari 01, 2022

Träningssammanfattning, med mera!



Hej på er! 

Jag tänkte bjuda på lite träningssiffror från 2021. Först från Strava där ni kan följa min profil:









Alla siffror stämmer inte exakt. Distansen från mina pass på Skiergen orkar jag inte lägga in här, dessutom visar Strava den distans min klocka tror att jag sprungit på löpbandet, innan jag kalibrerat in den rätta siffran som sen visas i Garmin Connect. Inte så mycket att hänga upp sig på egentligen. 

Nästa är Garmin Connect där jag samlar info från min Forerunner 945:




Ganska fin träning i år måste jag säga! Längre och snabbare pass. Kanske delvis på grund av att jag kört alla stakintervallpass på rullskidor på 3:or, till skillnad från 4:or året innan. Kanske även något mindre löpning i år, vilket också ger en lite högre snittfart totalt, 16,51 km/h i år och 14,83 km/h förra året. 

Men som ni kanske vet så räknar de flesta skidåkare inte träningsåret som kalendern, utan istället måndag v.17 till söndag v.16. Hittills i år har jag kört 36 veckor och 484 timmar, förra året vid samma tidpunkt hade jag tränat 527 timmar. 

Jag hade ju tänkt träna mindre i år, cirka 600 timmar mot föregående års 710 timmar. Sommarens lediga åtta veckor tränade jag till och med mer i år än förra året och dessutom har det flutit på bra mer eller mindre hela tiden, så nu gäller det att försöka lita på att jag gjort jobbet och låta mig återhämtas för att hitta formen. 

Som sagt tror jag nu att det viktiga är för mig att bli pigg i kroppen och knoppen. Då tror jag att en minskad träning i mängd och stundtals intensitet kan göra susen. Mycket också då jag förhoppningsvis kan tänka lite mindre på träning. Vi kan ju ha det som förhoppning i alla fall! 

Gott nytt år på er!

Inga kommentarer: