torsdag, december 30, 2021

Uppfostrar jag en skidåkare?











Hej på er. 

Igår så hade jag en heldag hemma med Alfons. Mys, lek och så en skidtur runt sportfältet där Alfons åkte ett helt varv runt. Det är ju med skräckblandad förtjusning jag ser att han tycker det är roligt med skidor. Jag vet inte om jag vill att han ska börja med denna sporten alltså, med tanke på hur jag själv vet vilket helvete det kan vara och vilken förbannelse det är att fortsatt vid 37 års ålder inte kunna lägga av med detta elände. Men samtidigt är det ju en fin sport, bra för hälsan (i rimliga mängder), något som kan ge många kompisar och en möjlighet till att se sig om i landet på olika tävlingsorter. Så jag är kluven. Men han får välja själv vad han vill. 

På kvällen så körde jag själv ett intervallpass där det inte kändes så bra. Men det kan inte gå bra jämt heller. Kroppen och knoppen är nog ganska så slitna av all hård träning, dålig sömn och mitt konstanta stressande. Så jag får försöka slappna av genom mindre träning, bättre dygnsrytm och så vidare. Det är liksom ingen idé att träna för tränandets skull och gräva ner mig till ännu mer trötthet. Det tar ju bort all glädje, samtidigt som prestationen blir allt sämre också. Så jag måste våga lita på att jag tränat bra och sedan kunna slappna av med den tanken. 

Idag så jobbar jag till eftermiddagen, därefter ska jag köra ett lättare stakpass bara. Imorgon har Simon Andersson bjudit in mig till träningstävling i Falun. 15 kilometer klassiskt runt världscupbanorna (4 x 3,75 kilometer, två varv runt blå och två runt röd). Själv är tanken att staka, men det är ju ganska så tuffa banor för att just staka. Så vi får se om jag kanske tjuvskejtar lite i de värsta branterna, eller om jag kör en del på nyss nämnda banor och en del på elljusspåret. Det får visa sig helt enkelt. 

Med tanke på den ganska dåliga känslan igår så kände jag mig då ganska osugen på att tävla. Dock så är det ju tävling och hög fart som behövs för att komma igång. Inte sega på i timmar. 

Inga kommentarer: