tisdag, december 21, 2021

Träningsprat och snart julMin bästa vän, Alfons 


Hej på er! 

Två fina träningspass igår:

1 - löpband 

2 - skierg 

Kändes stabilt och helt okej. Försöker lägga in lite hårdare segment på främst skierg, för att försöka komma in i tävlingsmode. Att blanda intensitet kring tröskel med några kortare drag över tröskel tror jag ger en bra förberedelse inför tävlingar. Det är sällan som det går i ett jämnt tempo under hela loppet. 

Efter en bra träningsvecka i ryggen så är det skönt med min vanliga vilotisdag. Jag kommer försöka fortsätta med att ha en extra vilodag på lördagar varannan vecka också, för att få mer tid med Alfons och även en chans till att återhämta kroppen. 

Jag har ju även i år tränat ganska bra, det blir inte 710 timmar som förra året, men en bit över 600 kommer det bli. 459 timmar på 34 veckor är jag uppe i, vilket ger ett snitt på 13,5 timmar per vecka. Blickar jag tillbaka på tidigare träningsår så innehåller träningen numer betydligt mer intensitet. Nu ska jag väl bara försöka dra ner en aning på mängden och komma i form. 
_____

Idag väntar jobb till klockan 15, därefter blir det någon dag till med jobb under elevernas jullov. Efter nyår så kommer jag börja jobba måndagar också. Jag fick förlängt på jobbet till skolavslutningen, så det är lika bra att vara kvar här. Det funkar ändå någorlunda, även om det är väldigt påfrestande och stimmigt emellanåt. Därefter får vi se hur det blir till hösten, det lär visa sig. 
_____

Snart stundar julen också. Jag har lite svårt för högtider, tycker det är sån hets och hysteri kring hela upplägget egentligen. Mycket folk i affärer, stress, etc, etc. I år ska Alfons vara hos sin mamma på julafton och med mig/oss på juldagen. Så på julafton och med största sannolikhet även nyår kommer jag träna och sen sitta ensam i min lägenhet helt utan julpynt i soffan och kolla på TV. Snart är högtiderna över för denna gången i alla fall. 

Jag tror jag hade gillat julen och högtider mer om jag haft en partner. Nu känner jag mig mest tragisk. Men men, jag har ju hittills inte lyckats hålla ett förhållande levande, så jag är nog menad till att vara utan ett. 
_____

Nåväl, hoppas ni får en fin tisdag kamrater!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte fira jul tillsammans med dina släktingar? Mor? Far? Bror?

Adam Steen sa...

Jag har inga släktingar. Jag ska dit på juldagen. Åker inte dubbla vändor till Falun i onödan.

Anonym sa...

Du är rätt så lik mig! Jag kör heller inget i onödan, lite av ett logistik-freak. Planerar ärenden efter körväg. Vilka egenskaper letar du efter i en partner? Välj typ 3 egenskaper du söker efter och 3 egenskaper du själv tillför till ett förhållande :-)

Vad är viktigt för dig i ett förhållande gällande mat-tider, dygnsrytm och upplägg på städning?

Adam Steen sa...

Okej :) Det är mest för att slippa slita på bilen och spara in bränsle :) Cyklar och går mest möjligt.

Men oj vilka svåra frågor. Vill nog ha en som tränar en del, men inte så mycket som mig tänker jag. Sen får det gärna vara någon som är lugn och trygg. Någon som inte vill flytta över halva jorden. Svårt, kommer inte på med.

Vad gäller mig själv så tvivlar jag så mycket på mig och kommer inte på något jag tillför.

Haha oj. Mattider spelar ingen roll för mig. Det får gärna vara svävande.
Dygnsrytm gärna normal, för att hjälpa mig från att vara nattmänniska.
Jag städar ju själv lite smått nästan varje dag, känns bättre än att göra stora städningar mer sällan.

Är du en lämplig tjej till mig månne? 😅

Anonym sa...

Ha ha, ja kanske är jag en lämplig tjej till dig 😉.
Är det något jag är väldigt noga med så är det dygnsrytmen, skulle nattmänniskan fixa att lägga sig kl 22 och kliva upp 06:30-ish varje dag? Även helg!?
Jag tränar 5-7h i veckan så där borde vi vara kompatibla. Jag har ju sett att du gärna har ordning och reda i hem och på grejjerna- stort plus! Jag brukar beskrivas som lugn och trygg, och en stor del i att behålla lugnet för egen del är välfungerande rutiner.

Adam Steen sa...

Haha, okej. Har ju lite svårt att tro på saker jag läser på nätet och anonyma personer. Men visst. Du vet var jag finns. Skicka ett sms du på 076-1664997.

Kanske, värt ett försök. Japp, det stämmer. Okej, bra! :)