lördag, december 18, 2021

Sånär på 55 kilometer



Stortrugorna från Leki får sitta kvar. Perfekta i lite lösare förhållanden. 


Godkväll! 

Det här med att skjuta upp passen är jag mer eller mindre en expert på. Dock så verkar dom inte bli klara snabbare av just prokrastinering. Men det är värt ett försök, varje gång.. 

Idag fastnade jag framför skidor på TV. Först prologen i Visma Ski Classics och därefter världscupsprinten. Därefter åkte jag och hämtade ett paket. Sedan spolade jag av bilen. 

Till sist kom jag i alla fall till Bergebo och kunde börja beta av mitt efterlängtade träningspass. Kunde knappt bärga mig när jag hade längtat hela dagen.. 

Det blev ett evigt snurrande idag igen - 27 varv utan stopp. Till min stora glädje så gick det ganska lätt även idag, trots 5-6 plusgrader vid starten av träningspasset. Det torkade ur under tiden också, så det gick allt lättare ju längre jag kom. 

Jag smetade in 54,7 kilometer och 1260 höjdmeter under de 3,15 h jag var ute och stakade. Kroppen kändes ganska pigg och det rullade på helt okej. Det gäller att hitta olika strategier och saker att räkna på, så går tiden snabbare, i alla fall för min del. Det kan vara alltifrån stavtag uppför vissa backar, antal varv, hur många kilometer totalt i veckan, hur många timmar och så vidare. Att räkna är något jag gillar. 

Under den sista halvtimmen så lade jag in 10 impulser på 12 stavtag vardera i motlut. Mot slutet blev jag lite trött i överkroppen med en lite lätt krampkänning i armarna. Härligt! 

Hemma igen så körde jag TRX-styrka. Idag blev det två set av alla mina övningar från båda programmen. 

Ett skidpass kvar nu denna vecka! Imorgon ska jag bjuda på fina siffror från de fem stakpassen jag gjort onsdag-söndag. 

Inga kommentarer: