tisdag, december 14, 2021

Slipp oljud från Skierg, ”så mycket bättre” och sliten

Hej på er. 

Jag har på den senaste tiden plockat isär Skiergen 3-4 gånger. Först gick den ju sönder, vilket jag fick hjälp att fixa snabbt. Men jag har känt både innan och efter lagningen att den har klonkat i vissa delar av draget. Jag gillar inte när det låter illa och kommer missljud. Så jag har tagit isär den för att försöka hitta vad det är som låter. 

Efter en del felsökning på både maskinen och efter läsande i forum så kom jag fram till att det är lagerkoppen som inte riktigt sitter fast i chassit, vilket ger det klonkande ljudet i draget. Så jag tejpade cirka två varv med eltejp runt koppen för att få den bättre fixerad och efter gårdagens första pass med den lagade Skiergen så verkar det fungera, (peppar, peppar, ta i trä).

Ett tips till er också, ifall ni stör er på en klonkande stakmaskin. Det finns filmer på youtube som visar hur snören, gummiband och så vidare ska sitta, samt en sprängskiss, så det är inte särskilt svårt. 
_____

Jag tittar i princip aldrig på TV, eller TV-program. Det mesta jag ser är serier och filmer på streamintjänster. Men i år så har jag sett ”så mycket bättre” för första gången någonsin. Jävlar vad bra det är måste jag säga! Först med bröderna Gustav och Victor Norén. Gustaf är en som jag gillar väldigt mycket, han verkar vara en otroligt fin och klok människa. Men även efter att bröderna har åkt hem så har programmet levererat vansinnigt mycket. 

Det senaste programmet var så ofantligt bra, bland det bästa jag någonsin sett på TV. Jag blev väldigt rörd och tårögd när jag satt där i soffan i min ensamhet. Fan vad blödig jag har blivit. 
_____

Idag är det en vanlig tisdag med vilodag, jobb och Alfons på dagis. Jag är som vanligt så galet trött på morgnarna, totalt tom på energi. Kanske har träningen och även de ständiga tankarna på träning dränerat mig en aning. Något som jag upplevde förra året också, vilket jag lovade mig själv att undvika i år, men såklart inte gjort. 

Är det inte intervallpass så är det ganska långa distanspass och även en del styrka. Det tär nog en aning på mig och gör mig osugen till det mesta i livet. Så jag bör nog försöka släppa upp träningen en aning nu så energin återvänder och så att jag kanske kan få till något resultat i vinter. På de två passen igår märkte jag att jag var riktigt trött i musklerna och som det är nu så är jag inte det minsta sugen på att tävla. Men att bryta mönster är väl inte direkt det lättaste, även om det kan vara bra i många lägen. 
_____

Passa på att kika in Casino utan svensk licens

Ha en fin tisdag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer nog att du är lite väl sliten av hård träning, och det gör ju mycket med sömn, hur man mår i största allmänhet och det mentala. Lyssna på avsnitt 8 av podden Mental Krav Maga. Det är en intervju med Clas Björling. MYCKET lyssningsvärt avsnitt!

Robban sa...

En artikel som jag snubblade över sammanfattar hur man kan försöka få balans i livet. https://thegrowtheq.com/nailing-the-basics-is-simple-not-easy-the-growth-equation-manifesto/?utm_source=The%20Growth%20Equation&utm_campaign=1219a80615-EMAIL_CAMPAIGN_2017_07_14_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ca7b0a0e16-1219a80615-179808597&fbclid=IwAR3U30birTUmSqZBtVQfyRLHAMOswfqCGqm83N9G6WPAH-nkttQ_rxuxrKs

Adam Steen sa...

Tack :)

Anonym sa...

Hej Adde,

Uppskattar din uppriktighet i blogg. Erik Wickströms blogg har tex lite annat upplägg…

Två saker varav den viktigaste först.

1. Som bloggläsare blir man orolig när du ger uttryck för kraftig livsleda. Om du känner så bör du söka hjälp oavsett ev diagnos. Håller med om att du verkar pressa dig hårt (vilket - antar jag - är en förutsättning för att nå resultat iofs).

2. Klagar inte grannar på ljud från Skierg. Min granne har gjort det. Hon påstår att det hörs från garage genom en tegelvägg. Fick bygga en ljudisolerad låda…

Ta hand om dig!

/Wall Enberg

Adam Steen sa...

Hej.

Tack så mycket, kul att höra!

1. Tack för omtanken. Du har rätt, men det har alltid gått upp och ned i perioder för mig. Så det brukar alltid vända och kännas bättre efter ett tag.

2. Nej. Jag gav ju tips på en tyst Skierg i detta inlägg ;) Ingen har sagt något och skulle dom gjort det så hade jag gett blanka fan i det. Tränar aldrig på okristliga tider. Som tidigast cirka 08 och som senast cirka 21.

Tack detsamma!