tisdag, november 01, 2022

Halloween-kväll och stegrekord igen!Under gårdagskvällen så drog jag och Alfons till Liljeqvistska parken för att kolla in ett barnanpassat halloween-event. Kul tyckte Alfons! 

Hej! 

Igår körde jag ett intervallpass ute på balkongen, det första efter min lilla förkylning på tre dagar. Det gick bra! Dock så sov jag riktigt dåligt inatt, jag har märkt att jag många gånger efter intervallpass får en märkbart försämrad sömn. Det är något som verkar överensstämma med andra efter lite googlande, så det är väl bara att gilla läget. 

Jag har i drygt ett år kört mina övningar för att aktivera gluteusmuskulaturen, något jag tror är bra för alla, oavsett om man tränar eller inte. Jag tycker mig ha sett bra resultat av det. Men det gäller att verkligen försöka fokusera på att använda just gluteus-musklerna och inte andra omkringliggande muskler. Många gånger känner jag att hamstring (baksida lår) kopplas på, vilket jag vill försöka undvika. Vid flera tillfällen efter tuffa träningspass så drar sig en eller båda mina baksidor ihop sig något fruktansvärt, vilket gör helt galet ont. Här är det nog lätt att tro att det är någon typ av brist  och/eller en kort baksida. Jag tror nog snarare att det kan vara en kort höftböjare, slutkörda muskler eller att kroppen/huvudet inte helt lärt sig att använda gluteus-musklerna. 

Då det är tisdag idag så vilar jag som vanligt, vilket kändes välbehövligt efter tre fina dagar med träning. Förut så brukade jag fasta under dessa dagar, men det är något jag slutat med sedan månader tillbaka. Jag tror fortsatt på fastan och dess positiva effekter. Men då jag i år tränat mer än någonsin så finner jag det mer effektivt att äta som vanligt, vilket jag tycker rent prestationsmässigt har fungerat bra. Jag behöver energi då för att inte gå lös fullständigt under kvällarna för att äta ikapp. 

Igår avslutades oktober och förvånansvärt nog så slog jag personligt rekord i antal steg enligt min Garmin Forerunner 955 som jag bär dygnet runt:938 667 steg i oktober, ger ett dagligt snitt på strax norr om 30 000. Hade jag inte haft mina tre sjukdagar så hade jag kunnat utmana drömgränsen om en miljon steg på en månad! Precis innan sjukdomen så låg jag över det snittet som behövdes!

Trots att jag tränar hyfsat mycket så försöker jag numer även vara aktiv i övrigt och ser vardagsmotion som något gott. Därför kan en stegräknare vara en bra morot för många, så även för mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glädjer mig att höra att du numera skippar fastan på vilodagen. Klokt att låta vilodagen vara just en vilodag så kroppen får hämta hem effekterna av träningen och ladda upp batterierna med kost och förhoppningsvis även god sömn. Annars känner jag av precis samma som du att sömnen blir sämre av hårda intervaller.Vet inte riktigt hur man ska lösa det? Har du märkt av någon skillnad om intervallerna sker på morgonen eller kvällen? Ibland kan jag få som en försenad ångest-rush flera timmar efter hårda intervaller. Ibland får jag även typ som akuta förkylnings-symptom med nysningar, lite heshet och väldigt snorig några timmar efter intervaller, blir dock aldrig sjuk av det och symptomen har fått över till dagen efter. Vet inte vad jag ville med detta inlägg, kanske bara skriva av mig lite. Ha det gott Adam! Vi kämpar på!

Adam Steen sa...

Hej. Kul att höra. Du har rätt.

Okej, där ser man. Ja, det är svårt att veta alltså. Tror att det blir sämre ju senare jag kör dom. Jag kan också få någon form av ångest efter vissa intervallpass faktiskt. De enda jag kan stämma in på vad gäller förkylningssymptom är att jag blir lite mer snorig, men det är mest under pass.

Tack för kommentaren!

Detsamma :)