torsdag, juni 16, 2022

Tre sjöar runt - långstak



Tjo! 

Ny dag, nya möjligheter till fina träningspass! Denna dag började med att jag beställde hem en ny hjälm. Jag gillar den gamla (Lazer Z1), men den har varit med ett tag nu, så det fick bli den nyare modellen från Lazer. Kul med prylar! 

På dagens träningspass så valde jag att testa en vända jag haft i huvudet ett tag, men ännu inte provat:



Runt Vikasjön, Varpan och Runn!

Det blev en fin, men stundtals tuff tur. Det kändes bra från start och jag rullade på fint ner till Strand, strax innan Vika. Här fick det bli ett litet toalett-stopp. Därefter åkte jag vidare mot Falun. Väl där så åkte jag på gamla och bekanta vägar över Knoppen och ut för att ta mig runt Varpan. 

Vägen runt Varpan var till en början fylld av vägarbeten (såklart) med uppgrävda gupp. Rundan runt sjön bjöd även på en stegrande vindstyrka och motvind runt hela, kul! Här började jag bli lite lätt krispig ska jag faktiskt motvilligt erkänna. Så pass krispig att jag tog ett andra stopp på Cirkle K i Herrhagen för att köpa två stycken drickor som jag intog sittande på en Dalahäst vid infarten till macken. 

Efter stoppet så började jag känna mig piggare igen. Dock så hade jag en rätt hög puls under den sista lite dryga timmen. Troligen på grund av för lite dricka. Det var nämligen äntligen hyfsat varmt ute och solen sken nästan hela tiden! Som jag längtat efter det. 

Med en timme kvar, längs cykelvägen mellan Falun och Borlänge så lade jag in tio impulser på 15 stavtag vardera. Det var nog inte mycket till spurter där inte, jag tog mest i. 

Jag kom hem efter 5 h 5 min och 92,2 kilometer åkta. Ett snitt på 18,1 km/h för er som inte kan huvudräkning. Det på Elpex IV. 

Dagens träning avslutades med stab/bålstyrka och givetvis tåhävningar. Ryggsäcken jag använder till tåhävningarna skär in så pass i axelpartiet på mig att jag i vissa lägen med armen får en helt galen strålande smärta. Det kostar på att försöka rehabilitera kroppen. Det slutar väl med att jag får ett nytt problem lagom till att hälsenorna blir bra. 

Trevlig kväll på er!

Inga kommentarer: