tisdag, maj 03, 2022

Försöker fixa hälsenan, med mera



Alfons, min bästa vän. 


Hej på er!

En vanlig tisdag mitt i livets hektiska ekorrhjul. Lämna Alfons på dagis med bil, ta cykeln till jobbet, jobba, vila från träning, cykla till dagis för att hämta Alfons, leka med Alfons, fixa mat, lägga Alfons, titta på TV och sen sovdags. Det gäller bara att försöka vara i nuet och gilla läget så långt det går. Floskelfyllt så det förslår. 

Träningen har som bekant rullat igång fint igen, efter halvkassa veckor i mars och april, vilket ni kan läsa om på min andra blogg. Det känns också som att jag hittat något bra för hälsenan med de excentriska tåhävningarna, samt en form av dynamisk stretch för fotleden som ser ut såhär:





Denna övning där jag dynamiskt rör mig framåt och bakåt, med fokusering på att få knät över foten tycker jag känns riktigt bra i framförallt fotleden. Den ska räta till talusbenet (språngbenet?), något som kan hamna snett, speciellt efter en rad stukningar som jag haft. 

Efter idogt googlande så inser jag allt mer hur saker och ting i kroppen hänger ihop betydligt mer än vad jag tidigare insett. Mycket börjar i fötterna och ger kedjereaktioner uppåt i kroppen. Mina fötter är ju som bekant sneda, krokiga och allt annat än i toppskick. Men jag försöker massera, dra, rulla och så vidare, för att försöka få ordning på kroppen. Övningarna för gluteusmusklerna som jag nu kört ett år är bra och något jag tänker fortsätta med, men jag kanske måste komplettera med fler övningar för fötter och underben tillsammans med mina olika träningsband som jag har. 
_____

Hoppas att ni ser till att skaffa rocker-kortet med denna länken också. Följ alla instruktioner och få 500 kronor insatt på kortet. Jag använder bara det kortet och efter att ha värvat andra personer så erhåller jag 3,5% i cashback på allt jag handlar för, pengar som sätts in den första varje månad! Inte fy skam att få ett gratis kort, samt pengar tillbaka. Betydligt bättre än storbankernas egna kort. Skaffar ni kortet så får jag 250 kronor och 0,5% extra i cashback, ni kan sedan dela er egna unika länk och få samma deal!

Passa också på att byta till Fello som mobiloperatör med denna länk. Du får en månad extra till halva priset. Ett pris som redan är betydligt lägre än de flesta andra operatörer, samt med Telias nät, vilket enligt mig är det överlägset bästa i Sverige. 

Ha en fin tisdag så hörs vi!

2 kommentarer:

Joel sa...

Ett tips är att kontakta Anders Nordström på pluspraktik i Kristiansstad gällande dina fötter. Vill du inte åka ner så gör han fotanalyser/utbildningar online. Jag har själv haft kontakt med honom en längre tid och han är jäkligt duktig. Hans instagram är fotandersbypluspraktik om du är intresserad av att kolla upp honom lite.

Adam Steen sa...

Tack för tips!