onsdag, april 13, 2022

Trolig spricka i tån

Känsliga tittare varnas:




Den nakna sanningen av min vänsterfot. Ser ut som ”hej kom och hjälp mig”, minst sagt. Dels knölen i form av en hallux valgus. Men också naglar som är nästan helt borta. Jag försöker sköta om fötterna med fotbad, filning av naglar, massage av fötter och så vidare. Egentligen skulle jag bara haft fotriktiga och breda skor, för att slippa att fötterna ska se ut sådär. Det skulle egentligen alla behöva. De flesta skor är för smala i framfoten. 

Jag fick hem ett bra fotbad från Minfot.se:




CuraFoot - jag har använt detta många gånger nu och tycker att tånaglarna blivit bättre av det! 


Men för den som har öga för detaljer så ser ni kanske på första bilden att jag är blå vid basen av mittentån och även på den tån. Jag slog nämligen i dörren till toaletten i lördags något jävulskt då jag höll på laga mat. Det började koka över i en kastrull och jag skulle skynda mig för att hämta en handduk, det gjorde så fruktansvärt ont under en tid, sedan glömde jag av det. Igår så märkte jag att foten/tån blivit blå och att det fortsatt gjorde ont. Läste på lite om det och troligen har jag fått en spricka i den. Man gör dock inget åt det, utan det får läka själv. Jag tränade ju igår utan större problem, så det verkar ju funka ändå, vilket är det viktigaste. Alltid ska det vara någon skit som spökar. 

Under förra veckan blev jag kontaktad av sjukvården som skulle ta tag i den här utredningen av ADHD. Imorgon ska jag in för att lämna ett pissprov för att kolla av om jag tagit några droger. Så vi får hoppas att alla preparat lämnat systemet tills dess.. Jag ska även ta blodprov för att kolla av alkoholkonsumtionen. Det ska nog gå bra på båda tror jag. 

Jag har kommit igång skapligt med träningen igen, efter en längre frånvaro med förkylning. Åtta dagar i rad har jag kört och planen är ett till kortare pass idah, för att sedan vila imorgon. Känns skönt att vara igång igen! 

Senare idag så kommer äntligen Alfons tillbaka till mig. Honom har jag saknat! 
_____

Passa på att skaffa rocker-kortet med denna länk. Ni får fortsatt 500 kronor insatt om ni följer instruktionerna. 

Skaffa också Fello med denna länk och få en extra månad till halva priset!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Den där halluxen måste du operera bort blir värre och bli bra när man låter knölen växa.

Adam Steen sa...

Vad hade du för betyg i svenska? Förstod ingenting.

Anonym sa...

Hej! Vad bra att du blivit kontaktad för utredning av ADHD :-)
Har också gjort en NPF-utredning och att pissa på beställning när någon kollar på kan vara lite speciellt..
Kämpa på Adam!

Adam Steen sa...

Hej. Ja faktiskt! :) haha kan tro det jag. Har väldigt svårt för att kissa bland folk, jag undviker alltid pissoarer exempelvis. Tack :)

Unknown sa...

Har nog också fått en spricka i tån av samma orsaker som du. En dörr. Vad tränar du och har det läkt trots att man tränar med skadad tå?

Anonym sa...

Har antagligen fått en spricka i tån av samma orsaker som du dvs en dörr. Vad tränade du under tiden och läkte tån ändå?

Adam Steen sa...

Ajdå :/ jag tränade som vanligt bara, aldrig haft ont under träning, men den har varit öm emellanåt. Det gör fortsatt lite ont ibland, men det blir allt bättre. Hoppas det löser sig för dig!

Anonym sa...

Tror du löpning hade förvärrat skadan eller förlängt läkningstiden? Du har alltså fortfarande ont ibland även fast det gått så pass lång tid? Var det i april du skadade tån?

Adam Steen sa...

Tror inte det iaf. Ja, men väldigt lite och väldigt sällan. Under träning så har jag aldrig känt av det iaf. Japp, stämmer bra!