fredag, april 01, 2022

Full vinter igen i Borlänge!

Alltså, på riktigt?! Jag har väldigt, väldigt svårt för aprilskämt också, så något sådant skulle jag aldrig få för mig att hålla på med. 

Jag vet att jag gnäller på folk som skriver om att det kommit snö, eller andra väderfenomen. Men idag är det okej känner jag och jag ska försöka förklara varför. 

Det har varit ganska oroväckande kallt i 2-3 dagar nu, men förutom det så har jag inte sett några tecken på dagens vädersmocka, ej heller via någon av mina fem väderappar. Jag har ju bytt till sommardäck på både bil och cykel under den senaste veckan, känns smart såhär med facit i hand. Tur att jag inte åker alltför mycket med mina fordon. 

När jag vaknade idag och drog upp rullgardinen och möttes av synen utanför med närmare en decimeter nysnö så trodde jag på riktigt att jag såg i syne. Jag gnuggade mig i ögonen flera gånger, försökte hitta tecken på att det verkligen stämde, eller om det hela var ett gigantiskt jävla aprilskämt. Men icke. 

Det var bara att bita i det sura äpplet och försöka bege sig till jobbet. Såklart cyklandes som vanligt. Det gick bra till en början på den oplogade cykelbanan, tungfört men inte så halt. Men som vanligt vid sådana här tillfällen så tog jag ganska snabbt bilvägen som var plogad. 

När jag närmade mig stan och rondellerna så tog jag mig sladdandes ut ur den första. Fick sedan ta det än lugnare ner mot centrum. Jobbigt läge här då jag var stressad av att jag började bli sen till jobbet, samtidigt som jag hade bilar bakom mig. Försökte smyga mig igenom rondell nummer två, men det gick inte och jag fick ett rejält släpp på båda hjulen. På något vänster så lyckades jag landa på benen och med närmast maxpuls kasta mig upp på trottoaren i en riktig cirkuskonst-rörelse. Därefter valde jag att leda cykeln och gå den sista kilometern till jobbet. 

Jag la ut en story på min Instagram med en av bilderna ovan och skrev: ”Kul aprilskämt. Det räcker nu tack.”. Folk trodde att jag skämtade, eller la upp en gammal bild. Både i Falun och Leksand är det solsken och barmark. Men här ska vi drabbas av all världens elände, kul. 

Skönt med fredag idag i alla fall, kroppen börjar gå emot träningsbar status igen också, vilket känns skönt och väldigt välbehövligt. Ställde mig på vågen igår för första gången sedan innan vintern och den visade på groteska siffror: 74,9(!). Så nu är det dags att skärpa till mig rejält. Jag har varit alldeles för lös i tyglarna med godsaker under lång tid och dessutom har jag ju inte tränat bra sedan Vasaloppet och det börjar ju bli något veckor bort nu.. Så det borde gå att vända detta sjunkande skepp med vilja och hårt jobb! Det jag dock inte nämnt för någon är att jag dragit på rejält med en riktigt lång återställande fasta ända sedan måndags kväll kring 23 när jag åt senast. Planen är att äta ikväll och då få hela 90 timmars fasta. Kul att ha något mål att jobba emot när träningen fått stå tillbaka en tid. 
_____

Se till att skaffa Rocker-kortet med denna länk, följ instruktionerna och få 500 kronor insatt på kortet! Gratis kort att använda och möjligheter till cashback på alla köp. Detta är det enda kortet jag använder numer och får varje månad några hundra insatt på det bara genom att använda det. 

Byt även mobiloperatör till Fello med denna länk och få en extra månad med halva priset. Totalt fyra månader till halva priset på ett redan lågt pris och dessutom Telias nät!

Inga kommentarer: