torsdag, mars 17, 2022

50 km gratismotion per vecka



Ute och strögade i Benzen igår. Jag som annars mest rör mig med kroppen som redskap. Men jag hade ett ärende till IKEA för att köpa:




En ny blomma. Eller krukväxt kanske är rätt benämning. Tidigare hade jag en yuccapalm där bredvid TV:n. Denna palm hade först två stammar, en lång och en kort. Den korta dog på grund av för mycket vattnande. Trodde jag kunde rädda den långa, men även den verkar ha blivit drabbad av röta. Gröna fingrar är något jag inte besitter.. Har försökt rädda palmen genom att låta den stå vid köksfönstret för att få mycket sol och genom att undvika mer vattning. Men det verkar ej ha funkat, så igår bestämde jag mig för att köpa en ny växt till vardagsrummet då jag tröttnat på det kala utseendet där bredvid TV:n. Vi får se hur länge jag lyckas hålla denna växt vid liv. Jag tyckte i alla fall att det blev bra! 
_____

Dagar som idag när jag inte har Alfons så saknar jag honom. Tänker på hur snäll och fin han är som person. I tisdags när jag vid läggning som vanligt läste åt honom så sa han från ingenstans: ”Du är min bästa pappa”. Hjärtat smälte lite då. Han har nämnt i en tid till både mig och sin mor att han inte gillar ditt dagis, den stackaren. Men det är så svårt att veta om det ”bara” är vanlig trots från ett barn, eller om det är något mer som spökar. Men vi är medvetna om det i alla fall och får försöka nysta i det så gott det går. 

Veckorna springer fram och det har redan gått sex dagar utan träning, jag är inte helt säker på om jag kan träna idag heller. Men kanske testar jag att köra lite jogg och styrka för att se hur kroppen svarar på det till imorgon. Vi får se helt enkelt. Ingen stress som jag nämnde igår. 

När jag inte kan träna så får jag försöka mäta, räkna och fundera på andra saker. Så i veckan har jag mätt mina vardagsmotions-sträckor med min Garmin och kommit fram till följande:

Cykelpendling: 3,14 kilometer - 9,5 minuter enkel väg = 31,4 kilometer och 95 minuter per vecka.

Lunchpromenad: 3,70 kilometer - 32 minuter = 18,5 kilometer och 160 minuter (2,40 h) per vecka. 

Totalt: 49,9 kilometer och 255 minuter (4,15 h) per vecka med ”gratismotion”.

Rörelsen ovan är ju ändå betydligt bättre än att ta bilen till jobbet och att bara sitta still på rasten. Sparar dessutom in ganska mycket pengar på att cykla. 

Förutom att använda klockan dagligen så har jag de senaste dagarna fått använda ett par solglasögon under mina cykelpendlingar och lunchpromenader i alla fall, det är det närmsta jag varit träning och det är ju närmare än att ligga på soffan helt okittad. Man får vara glad för det lilla!

Ta hand om er så hoppas jag nu får en bra torsdag och glöm inte att skaffa rocker-kortet med denna länk

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har kikat och funderat lite på fys-tester och är mest sugen på att göra ett laktat-test. Är det något som du provat/använder dig av? Har du några erfarenheter utav sådant?

Adam Steen sa...

Okej. Det är kanske en bra idé! Jag har gjort några sådana vid tillfällen förr om åren, inte längre. Men absolut, då får du ju förhoppningsvis bättre koll på träingen.