onsdag, februari 09, 2022

Negativt





Hej! 

Han är så otroligt snäll och godhjärtad min fina Alfons. Det är väldigt sällan något gnäll på honom. Han är oerhört inkännande, omtänksam, enkel och fin på alla sätt. Jag önskar att jag själv hade ett sådant lätt och positivt synsätt på livet som denna lilla man.  Men livet har ju satt sina spår i en, på gott och ont. Som Melissa Horn sjunger:


”Den som bränt sig på elden
Blåser fastän det är kallt
Den som blivit skrämd en gång
Kan känna oro inför allt”


Hon har en förmåga att sätta ord på känslor.

Jag har idag lämnat Alfons på dagis och därefter mig tagit till jobbet med hjälp av min velociped. Känslan i stort i livet är av någon anledning nattsvart. Inte mycket som är, eller känns positivt. Kanske är jag deprimerad? Eller så är jag nära väggen? Eller så är det något annat som spökar? Den enda lilla positiva saken idag är att jag äntligen får tillbaka min kära Garmin 945, efter nästan två veckor utan den. Skönt med en ny enhet igen. Nu är det bara pulsbandet som behöver bytas ut, men dom är så sjukt sega att svara på mail, lallare. 

Mitt största innehav Evolution lämnade en rapport idag som var inline med estimaten. Men marknaden pissar som vanligt på kursen. Utfattig redan innan, så det gör inte så mycket, låt allt rasa ännu mer. Har gett upp tanken om en vändning. Det är piss som allt annat i livet. 

Jag vet inte hur jag ska komma på bättre humör igen. Men jag måste ju försöka göra ändringar och blicka framåt. Att vara ute på tävlingar med folk jag gillar får mig ju att må bra. Att vara på jobbet där det är en massa skrik och högljudda personer får mig att må dåligt. Jag är otroligt känslig för ljud, det skär rakt in i själen på mig och det känns som jag ska explodera av ilska. 

Oerhört känslig för stress är jag också. Efter säsongen får det bli en månad helt utan träning i ett försök att läka mig inifrån. 

Det är väl som mörkast innan det vänder och blir ljusare. Får försöka ta fasta på det bara och härda ut. 

Ett gäng osammanhängande tankar från en hjärna som är lika osammanhängande. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nära väggen eller depression, det du ofta beskriver med hur du mår, ljuskänslighet mm stämmer väl in på båda känns det som. Kanske värt ett snack med farbror doktorn och testa antidepressiva?
Kram

Anonym sa...

Ljudkänslighet skulle det stå..

Anonym sa...

Ska du åka engelbrekstloppet?nära och bra ,bara 45minuter från Boorlaanche!Jag kommer och hejar på dig!

Adam Steen sa...

Tack för omtanken. Nej, inga såna preparat för mig. Åt det typ 2007-2008. Inget jag vill göra om.

Hehe, tyvärr inte. Tror det blir Orsa Grönklitt Ski Marathon faktiskt :)