tisdag, november 30, 2021

Diverse uppdateringar kring det mesta



Den här dagen för sex år sedan var jag i Oslo och vräkte mig med elghufsintervaller. Allt var kanske inte bättre förr. 


Två bra träningspass igår:



Inget träningspass idag då jag som vanligt vilar tisdagar. 

Skidspår
Det var så otroligt kallt imorse när jag skjutsade Alfons i bil till dagis och därefter cyklade till jobbet i 16 minusgrader. Nu ser den här otäcka kylan ut att hålla i sig ett tag och mot slutet av veckan får vi nog även snö. Jag kör dock rullskidor tills det inte går mer. Tycker det är skönare att kunna utgå hemifrån med träningen och slippa ta bilen till ett skidspår. På tal om skidspår så finns det fina spår både på Lugnet (1,33 kilometer enligt skidspår.se) och Bergebo (900 meter) nu, så jag kan nog inte skjuta på premiären så mycket mer. 

Vlogg
Jag har fått fina reaktioner från folk på mina senaste utspel och på min senaste (sista?) vlogg. Tack så mycket för det! Får jag ta ett litet uppehåll så får vi se ur det blir framöver. Inte omöjligt att det kan komma fler vloggar någongång. 

Börs
När det kommer till mina innehav på börsen så är det fortsatt rätt tungt. Vi får se var botten är. Jag är mest nervös över att jag har 10% i belåning, annars får det ligga. Det är ju ändå pengar som jag inte tänkt använda på länge som ligger där. Jag har även fyra fonder som jag fyller på varje månad: Spiltan aktiefond investmentbolag, Länsförsäkringar global indexnära, Avanza Sverige och AMF aktiefond småbolag. Känns ändå bra med en lite mer bred grund. 

Hade jag istället bara fortsatt med min gamla strategi med en mer väldiversifierad portfölj, som jag gjort med Alfons, så hade jag likt honom haft en uppgång på 25% i år. Lätt att vara efterklok. Min amerikanska portfölj med FAANG-bolagen är dock upp 35% i år. Jag får ha is i magen med det andra helt enkelt. 

Övrigt 
Humöret igår och idag är marginellt bättre än förra veckan, vilket känns skönt. Jag loggade dock in på 1177 igår och kollade i journalen. Där kunde jag se att min remiss för ADHD-utredning hade avslutats efter ett möte i torsdags. Jag har dock inte fått något meddelande om detta. Kul. Då har jag alltså gått på ett otal antal möten helt i onödan vad det verkar. Har inte någon lust att lägga en massa tusenlappar på att gå en privat utredning. Jag får väl helt enkelt bara acceptera att jag mår piss och är värdelös. 

Jag kommer gneta på med träningen och försöka härda ut det mesta. Finns liksom inget vettigare alternativ att göra. Sen får jag väl äta lite godis emellanåt och inte slå ner på mig själv för att jag inte lyckas bli så deff som jag vill. Jag sköter mig ändå ganska så bra skulle jag säga i det stora hela. 

Livet är väl lite småtrist med jobb och sen träning på i princip all ledig tid. Nästan jämt ensam både på träningen och i övrigt. Inte en tjej så långt ögat kan nå, men tittar jag mig själv i spegeln så är det väl inte så konstigt.. 

Inget nytt jobb på gång heller. Dock får jag vara kvar på skolan till skolavslutningen i juni. Alltid något. 

Tips
Passa på att byta mobiloperatör till Fello med denna länk och få välja välkomsterbjudande, samt en extra månad med halva priset. 

Byt även ut ditt vanliga bankkort från banken till ett gratisalternativ hos Rocker med denna länk. Följer ni instruktionerna så erhåller ni 250 kronor att handla för och ni får även pengar tillbaka på alla köp. 

Ha en fin tisdag!

1 kommentar:

Hans ten Berg sa...

Vissa perioder är tyngre än andra. Det vänder. Överanalysera inte. Lita på att det snart vänder. Ser fram emot nya vlogg- och blogginlägg. Du är en inspiratör.