måndag, november 30, 2015

Elghufsintervaller upp till Wyllerløypa


Fint som snus uppe på toppen av Wyllerløypa

Idag fick de små femliterslungorna och fågelhjärtat jobba på en del. Sprang Elghufsintervaller och som vanligt var det sjukt jobbigt och jävligt under till stor del hela intervalltiden. 

Efter att ha parkerat nere vid Bogstad badeplass så började jag med en uppvärmning på cirka 20 minuter. Sprang med stavarna och lade in fem stycken kortare sprättintervaller för att få igång systemet lite. Blev mest stum av det, kände av gårdagens styrkepass lite. Planen med dagens intervaller var att försöka gå ut lite lugnare än 100%, för att försöka ha bra kräm hela intervallerna och för att inte gå mig råstum direkt, den planen fungerade rätt så bra faktiskt! 

Jag körde fem stycken fyraminutersintervaller (sista blev 4,30 minuter, ville hinna upp till toppen), vilan emellan blev 2,30 - 2,30 - 3 - 4,30 minuter, under vilan så gick/joggade jag nedåt igen, för att jag skulle få ihop mina planerade intervallminuter uppför. Jag blev ju såklart stum, som vanligt, men tror att jag hade lite snabbare tider än senast jag körde här, det är bra. Tycker att jag är skapligt stark faktiskt, men det tycker man ju alltid när man tränar själv. Det är ju som vissa tror att dom ska bli världsmästare på skidor bara för att dom råkat dra en bra tid i SkiErgen, eller åkt rullskidor med bjudrull/bjudkupering och haft fantasi-snitthastigheter. Men jag blev trött idag i alla fall, det kan ingen ta ifrån mig och det är ju huvudsaken, då har jag ju lyckats flytta någon form av tröskel framåt. 

Intervallsiffror som följer:

1:a - 0,83 kilometer, 170 snittpuls, 179 maxpuls, 75 höjdmeter, 4,49 min/km snittfart 

2:a - 0,82 kilometer, 174 snittpuls, 182 maxpuls, 80 höjdmeter, 4,54 min/km snittfart  

3:e - 0,82 kilometer, 175 snittpuls, 184 maxpuls, 60 höjdmeter, 4,52 min/km snittfart 

4:e - 0,64 kilometer, 175 snittpuls, 183 maxpuls, 75 höjdmeter, 6,12 min/km snittfart 

5:e - 0,74 kilometer, 173 snittpuls, 180 maxpuls, 95 höjdmeter, 6,02 min/km snittfart 


Konstkonnässören 

Inga kommentarer: