onsdag, september 08, 2021

Skämmigt erkännande + tävlingspremiär efter ett halvår utan?



Tjo! 

Tänkte ta upp en sak som jag skäms en del över när det kommer till mina börsinvesteringar. Ibland brukar jag hoppa på IPO:er (börsintroduktioner, noteringar). Jag använder Avanza till vardags, men har också ett konto på Nordnet då alla inte dyker upp hos Avanza. 

Förra året i maj så läste jag om en ny hypad notering, Pexip (ganska säker på att det var det företaget, men kan ha varit ett annat norskt också, minnet är bra men kort). Hur som helst så fanns denna IPO endast på Nordnet. Jag tecknade mig ganska friskt och hoppades på tilldelning. Någon dag senare gick ansökningsperioden ut och jag loggar in på min depå där jag ser att jag tecknat fel bolag… Ridå. Jag vill ju själv hävda att jag tryckte på Pexip, men istället så blev det röv-, scam- och bluffbolaget ”Realtid Media” som jag tecknat och erhållit tilldelning i. 

Detta inträffade alltså i maj 2020 och planen för notering av detta bolag var i juni 2020. Nu är vi i september 2021 och jag sitter fortsatt fast med 10’ kronor i onoterade aktier på min depå hos Nordnet. Åtskilliga möten, stämmor, emissioner, etc senare så går det ändå inte att få någon information från företaget eller Nordnet hur jag ska göra för att kunna bli av med mina onoterade aktier i bolaget och i alla fall få tillbaka en liten del av mina pengar som jag av misstag ”investerat” i århundradets sämsta företag, nämligen ”Realtid media”. 

Företaget har bytt VD oftare än jag byter underkläder och allt känns som en enda soppa. Nu är det som tur är inte så mycket pengar, men ändå en tråkig erfarenhet. Ni kan tro att jag är väldigt noggrann nu när jag väljer att teckna nya IPO:er! 

Någon som har något tips hur jag kan göra? Det lär väl inte gå att komma vidare rättsligt med detta då de säkert har gjort rätt. Men det borde väl gå att sälja sina onoterade aktier någonstans? Jävla soppa. 

Jag har inte sagt detta tidigare till någon, då jag har skämts för att troligen själv ha klickat i fel bolag. Men att behöva sitta låst med pengar i över 1,5 års tid är fan inte okej längre. Bespara mig idiotiska kommentarer, tack. 
_____

Min rygg blev otroligt nog snabbt bättre. Så nu har jag ändå börjat fundera på Lidingöloppet igen. Men jag är ju rädd att misslyckas och att göra ett dåligt lopp. Har liksom blivit rädd för att tävla igen. Min senaste tävling var Vasaloppet den 7:e mars. Därefter blev det inställa skidtävlingar och sedan har jag haft problem med småskador när det kommer till löpningen. Så allt har blivit förskjutet. Men vad fan, det spelar väl ingen roll om jag gör ett dåligt lopp heller. Vad är det värsta som kan hända? Ingen mer än jag kommer bry sig. 

Så min senaste plan är nu att försöka springa Träflasklöpet 18 kilometer nu på söndag och så försöka så gott jag kan för att komma i okej slag inför Lidingöloppet. Löpningen har inte känts så bra på grund av lätta skadebekymmer, så jag har då inte kunnat springa så mycket och hårt som jag velat av förklarliga skäl. Så det är väl bara att acceptera faktum och försöka göra det bästa av situationen. Jag kan ju inte göra mer än så. 

Även om det är en del press och nervositet i samband med tävlingar så är det ju något jag faktiskt gillar och även därför jag tränar. Så det gäller bara att komma över rädslan. Det fixar du Adam, detta blir bra!

2 kommentarer:

Moto sa...

En roligare historia är en kompis som skulle sätta 50 kr på Tynell i Vasaloppet trots att denne varit sjuk sedan November typ. En nolla fel blev 500 till ett högt odds... vad hände. Tynell vann och min kompis blev kännbart mer stadd i kassan. :)

Inget hopp om att ditt misstag tillsist blir en bra intro, helt kört?
Vilket företag skulle sköta intron och sköta stabiliseringshandeln om introduktionen blivit av?

Adam Steen sa...

Haha mäktigt!!

Vet inte. Allt drar ut på tiden. Senaste är ett möte förra veckan om dom ens skulle fortsätta verksamheten. Ingen info ute om den ens. Så det är nog bara att glömma.