fredag, juni 11, 2021

Cykeln är mitt bästa köp och lite tankar kring börsinnehaven



Denna pendlarcykel köpte jag på nätet i början på 2017, den kostade ny cirka 2000 kronor. Då hade jag en plan om att minska ner bilåkandet en aning till förmån för cykeln. Att jag från att jag fick cykeln till idag använt den till och från jobbet varenda dag i alla väder trodde jag aldrig. När jag bodde ihop med Alfons mor så hade jag cirka fem kilometer enkel väg till jobbet, det senaste året strax över en kilometer. Inga monsteravstånd såklart, men förr om åren så tog jag bilen på alla sträckor över uppskattningsvis 500 meter. Numer så försöker jag alltid gå eller cykla så mycket det går. Även till affären så brukar jag ta cykeln. Med mig då brukar jag ha en ryggsäck och en IKEA-kasse. 

Att använda cykeln gör så att jag vaknar till en aning på morgnarna, jag slipper slita på bilen, slipper tanka lika ofta och jag får lite gratismotion. En annan skön grej är att jag slipper skjutsa folk i min bil när jag har cykeln. Så det är i princip bara positiva saker med att cykla. Det går ofta minst lika fort om man rör sig inom stadskärnan också. Så det är ett bra tips till alla att skaffa en billig cykel och använda den. 
_____

Idag är det jobb och städning på arbetsplatsen som gäller. Tre dagars jobb kvar efter detta. Känns riktigt skönt! Alfons är med mormor tills imorgon, så jag har lite mer tid till träning och att ta det lugnt. 

Jag kommer att försöka köra någon form av stakintervaller i eftermiddag. Min form är inte den bästa, men jag försöker hålla mig kring tröskel och göra jobbet bara. 
_____

På börsen är det nu lite lugnare med saker som händer, vilket det brukar vara under sommaren. Mina tillväxt-innehav är dock en aning volatila. Lyssnade på podden Bagge & Brobacke igår, en podd jag lyssnat alla avsnitt på. Dom är som vanligt rejält baissiga enligt mig. Medan många andra poddar är mer neutrala och/eller positiva till börsen. Jag vet inte riktigt själv vad jag tror, det kan nog säkert komma någon sättning, eller vara lite oroligt en tid framåt. Men bara jag håller belåningen låg och inte gör förhastade beslut så tror jag att det kommer bli bra på sikt. Även om index skulle få sig en rejäl törn ner så kan ju enskilda bolag ändå gå bra. Dock brukar det mesta åka med till en början, för att sedan rätta till sig med tanke på det fundamentala i bolaget. 

Jag har en stor tro på att Embracer i år ska stå i 300 eller över. Innan dess kommer jag inte röra det stora innehavet där, om inte något väldigt speciellt inträffar. 

Mitt absoluta favoritbolag är dock Evolution. Det grämer mig än idag att jag sålde av innehavet på 1044 i februari då jag tyckte den gått så bra på slutet. Istället köpte jag in mig mer och mer i Embracer. Min lärdom av det är att aldrig sälja Evolution. I detta bolag så har jag en (kanske lite dum) tro på att dom innan splittar kommer stå i 5000 inom fem år. Risken med Evolution som jag tror är regleringar för/mot spelande av olika länder. Här tror jag att Embracer kan klara sig bättre, då jag har svårt att se att dom skulle åka på problem med sådant. 

Det blir spännande att se hur det går. Jag är ju långsiktig i mitt investerande och på sikt ska ju börsen alltid gå upp. Det är viktigt att påminna sig om det och inte bli för nervös av rörelser intradag. 

Tips för att följa börsen, lära sig saker kring investeringar, bolag, med mera är att starta ett Twitterkonto och följa intressanta personer där. Dessutom att lyssna på poddar. För även om det kan tyckas svårt med börsen så behöver man inte göra det så krångligt och ej heller ta för stora risker. Men att investera sina pengar, kontra att ha dom på ett sparkonto till noll eller ingen ränta är en ”no brainer” om du frågar mig. 
_____

Jag som är singel sedan drygt 1,5 år letar ju såklart efter en ny partner och hittade dejtingsida.com, den verkar ha allt jag söker, så förhoppningsvis kommer jag snart slippa vara singel!


Inga kommentarer: