lördag, juni 12, 2021

Cellexir och nytt investeringssnackI veckan fick jag hem ett paket med kosttillskott från Cellexir. Jag har hört och läst mycket gott om dessa preparat, så det ska bli spännande att se hur de funkar! Tack så mycket för det!
_____

Efter gårdagens träning så blev jag bjuden ner till stan med några kompisar som var på en restaurang där. Trevligt att kunna göra annat än att bara träna och jobba. Det är nog bra för mig!  

Gårdagen bjöd annars på en tråkig börsdag med en nedgång på 1,97% i min svenska portfölj. Den amerikanska portföljen höll sig dock marginellt på plus. 

Det har varit volatila veckor i mina tillväxtbolag. Något man får räkna med i dessa investeringar. Jag tycker ändå att jag sitter på bra bolag som jag tror på. Jag kommer inte agera i panik på grund av nedgångar när inget fundamentalt ändrats i bolaget. Istället får jag förlita mig på min strategi, blicka framåt och förlita mig på att kursen stiger på sikt. 

Vad gäller Embracer är det lite tråkigt att det känns som att marknaden förväntar sig förvärv och att kursen drivs endast av det. För min del tycker jag inte att man ska förvärva för förvärvandets skull. Istället kan man titta på hur bolaget presterar och på den organiska tillväxten som Lars Wingefors ofta betonar. Just den organiska tillväxten uppgick till 85% enligt den senaste rapporten  Det är inte fy skam det! 

Visst är det en del risk att ligga tung i enskilda bolag och kanske även i denna bransch. Men jag känner mig ändå trygg i bolagen jag äger. Jag äger liksom inte upphaussade öresaktier från diverse Facebook-grupper med P/E-tal på minus. Jag vill äga bolag som växer och som tjänar pengar. Det tror jag kommer driva kursen på sikt. Hur den rör sig på kort sikt är egentligen irrelevant. 

Jag anser mig ligga ganska nära mina mål kring att kunna leva på portföljen, som det ser ut nu i alla fall. Men det känns ändå lite läskigt att framöver behöva börja ta av portföljen. Det kan ju också ha att göra med att jag är lite oroligt lagd generellt och att jag är lite snål ekonomisk/sparsam. Säg att jag kan hitta ett jobb på några dagar i veckan som kanske kan generera cirka 10 tusen i månaden, så att det täcker mina kostnader. Det skulle ge mig lite mer trygghet en tid. Men vi får se hur det blir med det. 

Läget just nu är att jag får en slutlön i juli som bör kunna täcka 2-3 månaders fasta kostnader, därefter har jag sparat ihop en buffert för ytterligare cirka 3-4 månader. Största delen av denna buffert sitter just nu fast i Kinneviks inlösenaktie. Pengarna kommer bli tillgängliga den 21:a juli enligt Kinneviks pressmeddelande. Då jag inte behöver pengarna före september och då rabatten var fördelaktig så tyckte jag att det var en vettig investering. 

Under denna tid kanske jag med lite tur kan jobba någon dag här och där, för att skjuta upp tiden innan jag behöver nalla av portföljen. 

Många personer, kanske lite mindre insatta i börsen och sparande blir förvånade när jag berättar om mina planer. Dels tror folk att det är så svårt med sparande, vilket det inte behöver vara, jag brukar rekommendera indexfonder och investmentbolag. För det dummaste man kan göra är att inte investera åtminstone delar av sina pengar (såna som inte behövs på säg fem år), det anser jag i alla fall. Min portfölj har tredubblats sedan botten av Corona-raset förra året. Hade jag inte investerat pengarna så hade jag inte haft samma möjligheter. En annan sak jag märkt är att många inte har koll på sina utgifter och främst de fasta kostnaderna varje månad. Det kan jag gå in på i ett annat inlägg framöver. 
_____

Nu ska jag bege mig ut på ett löppass och sen kommer min älskade Alfons!

Inga kommentarer: