tisdag, juni 22, 2021

Bilbekymmer, gratispengar, nytt jobb(?) och slut på sommaren





Tjena!

Bilproblem
Igår så skulle vi fixa handbromsen på min bil. Hela alltet hade tidigare rasat samman med bromsbackar, bromsköld, vajer, fästen och så vidare. Vi fick dit allt, men vid provkörning så lossnade backarna och fjädrarna som håller backarna gick av. Två gånger hände det. Efter idogt googlande så har jag kommit fram till att det är någon form av klack/fäste som ska sitta på bromskölden för att hålla backarna som saknas. Jag har tyvärr inte hittat den delen än. Dock har jag funnit en liknande produkt på Biltema, dock för Volvo. Den produkten heter ”handbromsklack”. Jag kan lova er att jag lagt åtskilliga timmar på att läsa i utländska forum på bilproblem. Det går att lära sig mycket där! 

På vägen hem från mina föräldrar igår så spöregnade det. Mitt på motorvägen mellan Falun och Borlänge så slutade passagerarsidans vindrutetorkare att fungera. Tur i oturen att det var den och inte min sida. Var så less från broms-debaclet att jag inte ens orkade bli arg denna gång. Väl hemma igen så sket jag i det först, men efter midnatt så tog jag på mig pannlampan, gick ut till bilen och skruvade fast muttern som håller armen. Därefter fungerade båda torkarna igen.  Skönt med lite framgång. 
_____

Jobb 
Tidigare under gårdagen så var jag på en arbetsintervju på en ny skola. När jag i maj fick beskedet att jag ej fick vara kvar på den gamla skolan så mailade jag ut till de flesta skolor i Borlänge. Jag fick svar i fredags från denna skolan och så möte igår då. Tyckte det kändes bra och det verkar som att det kan vara möjligt med jobb. Men vi ska inte ropa hej än. 

Jag har benat ut för- och nackdelar mellan jobb på skola här i Borlänge och jobb i Falun. Fördelarna gör övervägde ändå:

- Det är närmare, så jag kan cykla till jobbet. 
- Inkörd i skolans värld. 
- Kortare arbetsdagar.
- Mer ledighet. 
- Gratis mat. 

Ett års jobb ytterligare ger mig möjlighet till att spara mer pengar till portföljen, för att bygga upp den långsiktigt. Så får jag jobbet kommer jag ta det. Men som sagt, vi ska inte ropa hej än. 
_____

Börs
Mitt innehav i Embracer är ingen solskenshistoria, just nu åtminstone. På träningen igår retade jag upp mig själv så pass att jag var millimetrar från att sälja hela innehavet på drygt 9 000 aktier. Jag lyckades dock hejda mig själv från det. Affärer (och i princip allt annat) i affekt har jag lovat mig själv att låta bli. Tron på bolaget är stark och inget har hänt i caset. Dock känns kursen styrd av förvärv och även nu uteblivna sådana. Tvivlar starkt på att vi får se något förvärv innan hösten, men hoppas jag har fel. 

En liten ljusglimt är att jag idag fick mina tyska Zalando-aktier från Kinneviks inlösensrätter. Fick iväg de totalt 84 Zalando-aktierna till en fin vinst på cirka 14 000. Inte illa det i alla fall. 
_____

Dagen 
Pissregn ute idag, regn varenda dag bakåt och framåt. Jag är rädd att vi haft vår sommar för denna gång. Tack alla som klagade på värmen vi hade i 1-2 dagar!!!!! Bara att gilla läget. Som tur är så är det vila idag. Planen för dagen är att umgås med Alfons. 

Vi hörs!

Inga kommentarer: