onsdag, juni 23, 2021

Kämpigt med köer

Full fart med Alfons!

Hej på er! 

Igår hämtade jag hem Alfons. Mysigt att ha tillbaka honom mellan väggarna igen. Det blir fullt upp då. Det gäller att bara ha fokus på honom och inte fundera på så mycket annat. Jag tränar på det och förhoppningsvis blir jag allt bättre på det. 

På eftermiddagen gjorde vi lite ärenden där vi handlade på apoteket och Willys. Satan i gatan vad mycket folk det var på affärerna, raddan av folk utanför systembolaget (ligger bredvid apoteket, jag går inte in där) ringlade sig långa och bilköerna lockade fram aggressioner i mig. Fan, har folk inga jobb att gå till?! Köer och mycket folk är bland det värsta jag vet. Det är väl midsommar som lockar antar jag och den här pandemin verkar vara glömd hos de flesta personer. Jag brukar oftast försöka handla mitt på dagarna på vardagar för att slippa folk, tycker det är som skönast att vara ledig på dagar när andra jobbar. 

Det finns väl ett uppdämt behov bland folk att göra saker nu efter pandemin. Jag ska inte vara någon moralpredikare här och gnälla på folk som inte sköter sig för att minska covid-spridningen. Jag tycker mest det är jobbigt med köer och all trängsel. Lägg där till att det är vägbyggen nästan överallt, som gör att allt tar än längre tid. 

Vägbyggare och apotekspersonal hör nog till de minst effektiva yrkeskårer man kan hitta. Att vänta på att en väg ska bli lagad tar ju flera år känns det som och alltid är det ens träningsvägar som blir drabbade. Stå i kö på apoteket väntandes på att ta ut ett recept tar minst lika lång tid det. Personalen drar benen efter sig bakom disken och ställer massa irrelevanta frågor, samtidigt som hundraåringar försöker lösa världsproblemen i samband med att dom får ut sin medicin. Man kan ju bli galen för mindre. Nåväl, problemet ligger väl hos mig som är så lättirriterad och ständigt småstressad. 

Mitt i all kökaos igår så fick jag i alla fall hämta ut ett härligt paket från Recipe for men:Tack för produkterna. Nu kanske jag kan se anständig ut ett tag till! 


Planen för denna dag är lek med Alfons fram till cirka klockan 15. Därefter ska jag ta en tur på rullskidorna och sedan kolla på Sveriges EM-match i fotboll.

Inga kommentarer: