onsdag, januari 27, 2021

När man tror man sett allt i ett skidspår - stakintervaller - upphittat körkort



Jag ser ut såhär. Kan inte rå för att jag ser ut som skit. Men jag är i alla fall snäll. Eller nej, nu ljög jag. 


Hej på er. 

Sent idag igen. Denna gång var det en syning av mina täckbyxor som gjorde mig sen. Allt för att dra ut på eländet med träning och intervaller. 

Det hände mycket på dagens träningspass uppe i Bergebo, här är ett axplock:

- På uppvärmningen hittade jag ett körkort i spåret, jag tog med mig det, kontaktade sedan ägaren på Facebook efter passet. Personen bodde 2-3 mil bort, kom förbi mig och hämtade det. Bra karma där Adam! 

- Jag hade bestämt mig för att köra intervaller runt konstnösspåret som är ganska fin kupering, med en del backar. Givetvis var det inte pistat på några dagar, så det var ganska svåråkt och isigt utför. Ingen större fara ändå. Värre var att i sista kurvan innan varvningen så låg en slang till en snökanon mitt över spåret. Funderade länge och väl på alternativa banor att åka, men valde till slut att flytta slangen en aning så att den låg efter kurvan, vilket gjorde det möjligt att hoppa över den i farten. 

- Exakt i samma sekund som jag skulle börja mina intervaller i sann ”Truman show”-anda så dök det upp en myriad av personer på skidor med lite lägre begåvning. Nej, jag skojar inte. Det var något gäng med daglig verksamhet. Givetvis skulle personerna åka i exakt samma spår som mig. Några åkte skidor, andra gick i pjäxorna med skidorna på axlarna, någon stod och rökte mitt i spåret och så vidare. Spännande. 

- När intervallerna var klara och jag skulle stänga av pannlampan så gick det inte. Varför inte undrar ni. Jo, knappen hade ramlat av. Hur är det ens möjligt? Varför händer allt sådant här mig? Svor en rejäl ramsa först, innan jag sedan bestämde mig för att leta efter knappen. Ett omöjligt uppdrag kan tyckas, men ganska snabbt så hittade jag den lilla jäveln i spåret:




Ibland har även jag tur. 

Passet då?

Jodå, det gick väl sådär, förutom att jag krampade ihop en aning i ländryggen. Något i denna stilen körde jag:

- 30 minuter uppvärmning 

- 3 set med 10 minuter tröskel - 3 minuter vila - 5 x 40” - 20”. Hade även 3 minuter vila mellan seten. 

- 30 minuter nedvarvning 

Idag höll jag mig bara på ganska kuperade banor kring stadion och elljusspåret. Endast stakning. Kallt var det också och jag körde kanske inte bara tröskel, blev lite hårdare i någon backe, men jag såg ändå till att spara på några procent. 

Inga kommentarer: