måndag, juli 27, 2020

Sommaren närmar sig slutet, lite oro och snart löpningStrandlek
Mys i stugan 
Promenad över fälten med grabbarna 


Hej på er. 

Måndag och ny vecka igen. Vart tog denna sommaren vägen? Både tids- och vädermässigt? Ångesten inför att börja jobba igen smyger sig så smått på. Mest över att det blir betydligt mindre tid till att träna, men också inför den mörka tid som kommer. Har även fått förslag av Alfons mamma att vi ska ha Alfons varannan vecka framöver, istället för halva veckan och varannan helg som vi har nu. För min del känner jag att det i det närmsta blir omöjligt om jag vill kunna träna. De veckorna jag har Alfons isåfall kommer jag inte kunna träna en minut om jag inte har hjälp med barnvakt. Har någon tips här? Det gäller nu att jag verkligen njuter den sista tiden av min semester över att kunna träna så mycket jag kan. 

Har ju blivit ganska mycket träning denna sommar i alla fall. Så mycket att jag blivit sliten, känner av skavanker som ont i handen, ont i fötterna, stel och trött. Lite drygt två veckor kvar innan jag ska planera om till mindre belastning igen. Tanken är att ta en lugnare vecka när jag börjar jobba och sen kanske ta en intervallvecka också. Vi får se! Måste även tänka till lite kring styrkan, min plan var ju att den inte skulle bli för tuff, men det upplägget jag haft i sommar blir nog alldeles för tufft om jag ska hinna/orka med vardagen också. Styrkan för mig är nu mest för underhåll. Det är inte där jag tappar mot de skidåkare som är bättre än mig. 

Idag så bjuds vi på pissväder igen. Blåst, regn och mulet. Jag ska strax ge mig av på ett tretimmars löppass här i skogarna. Imorgon väntar det vilodag! 

Vi hörs!
6 kommentarer:

Anonym sa...

Gör som andra föräldrar och träna när barnen sover på kvällen tex. Inga superlångpass kanske men intervaller funkar fint, du har ju både löpband och skierg.

Adam Steen sa...

Ja, kanske. Men då ska man ju oroa sig över att få skäll från grannarna om man håller på dunkar i de maskinerna

PerG sa...

Träna på lunchen är också ett bra tips blir inga långpass direkt men funkar ok. Annars är det träna när barnen sover som gäller. Ett alternativ är ju att du tar med barnet typ springa med vagn.

Adam Steen sa...

Tack för tips! Har dock bara en halvtimmes lunch!

Håkan sa...

Transportträning! Lämna Alfons 30 minuter tidigare på förskolan och kör ett maxpass till jobbet. Jag antar att du kan duscha och byta om på skolan.

Adam Steen sa...

Skulle ju kunna funka. Egentligen går ju det mesta. Men det är bara jobbigt innan man kommit in i det och när jag står inför en förändring.