måndag, oktober 21, 2019

30 minuter tröskel(+moms)

Tjena och god förmiddag.

Ny vecka och ny dubbeltröskel. Idag startade jag igång löpbandet strax efter klockan 07,00. Ganska skönt ändå när jag väl kommer igång. 


Passet började med 5 minuter på 15 km/h och 1% lutning. Sedan startade jag igång huvuddelen av passet: 30 minuter rakt av. 

Jag hade en plan om att jag ville försöka hålla en viss fart och lutning hela tröskeln igenom, fick dock lov att sänka lutningen en aning mellan 22,30 och 29,30, det var dock ändå lite för tufft, men jag kände att jag ville prova. 30 minuter är rätt lång tid på löpbandet, speciellt om man har lite småslitna muskler och ligger lite över tröskeln. Jag körde 30 minuter på 15 km/h med lutning 5% fram till 22,30 och även sista halvminuten, mellan 22,30 och 29,30 så sprang jag på 4% lutning. 171 i snittpuls och 182 i maxpuls landade det på, alltså tröskel+moms. Fint att få en ganska långt sammanhängande tid i rätt väg puls!

Avslutade sedan festen med 5 nya minuter på 15 km/h och 1% lutning.

Sprang hela passet i mina Hoka Napali 2, drömsko!

I eftermiddag väntar Skierg och tröskel. Ska försöka hålla mig ifrån momsen den gången.

Avslutningsvis, det funkar rätt bra att springa på bandet tycker jag, åtminstone intervaller upp emot strax under 10 minuter. Ibland känner jag dock att jag skulle vilja titta på något. Jag har sett att det finns ett VGA-uttag på baksidan av skärmen på löpbandet: 

 
Det finns även uttag för antennkabel på löpbandet. Men vi har inga TV-kanaler ens (kollar allt via datorn), så det går ju bort. Dock så tror jag att jag kan koppla in datorn via detta VGA-uttag och på så sätt få någon form av rörlig bild. Tror ni inte att det går? Tänker mig att det vore ganska härligt att bara slå på något gammalt skid- eller löplopp samtidigt som jag kör. Borde fungera!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stockholms rk anordnar vasarullen 2 nov. Kommer du?

Adam Steen sa...

Tävlar inte på rullskidor

Anonym sa...

Det är ingen tävling

Adam Steen sa...

Umgås ej med stockholmare

Anonym sa...

Stockholm är ju Dalarnas största stad.

Adam Steen sa...

Just ja! Okej, då kommer jag