måndag, oktober 21, 2019

3 x 10 min SkiergJag brukar köra Skierg i ett par gamla Salomon-skor, det är det enda dom duger till... Jag vill ju inte slita på mina Hoka-skor i onödan

Så, då var dagens andra intervallpass ett minne blott. Denna gång blev det som ni kanske redan listat ut Skierg. Blickar jag tillbaka på gamla Skierg-pass så kan jag se att jag numer drar snabbare tider mer komfortabelt. Det kan ju dock vara att tekniken blivit bättre på Skiergen och att denna modell är något snabbare än den gamla. Men även på denna samma maskin så märker jag att tiderna blir bättre. Det känns inte helt fel!

Efter en uppvärmning på fem minuter (1,59,5 min/500) så var det dags att bränna av intervallerna. Kände ganska tidigt på uppvärmingen att jag var lite småtrött i musklerna, inte enbart från morgonens träning, utan även helgens bravader. Men jag kände mig ändå rätt säker på att klara målet att dra under 1,50 min/500m. 

Upplägget blev 3 x 10 minuter med 2 minuter vila mellan intervallerna:

1:a - 1,49,8 min/500m (höll igen de första två minuterna och låg kring 1,51, innan jag lät mig att gå på lite mer), 159 snittpuls, 166 maxpuls

2:a - 1,49,6 min/500m, 165 snittpuls, 172 maxpuls

3:e - 1,49,3 min/500m, 171 snittpuls, 178 maxpuls

Körde hela passet fram hit på motstånd 8. Efter lite stillasittande så avslutade jag med fem minuter kring 2,06-tempo på motstånd 1. 

Bra pass och helt okej känsla, imorgon väntar vilodag!2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte fattat detta med motståndet riktigt, är det som på cykel så att det går fortfare ju tyngre "växel" man har? Och vilket motstånd anser du då vara optimalt för att ex maxa 5 km eller köra ex5x5 min?

Adam Steen sa...

Lite så, men ändå inte. Jag som ändå är okej tycker att åttan är bäst för mig, både för träningseffekt/känsla och bra tider. Möjligen om jag har fräscha muskler och vill maxa att nivå tio skulle vara bäst då. Men sen får man ju försöka se det större än tiderna och se till träningeffekten mot skidor och då är det nog bättre med nivå 6-8 :)