fredag, augusti 02, 2019

Fyra timmar stakningÅterigen så räddar Adam Larsson upp ett pass för mig, tack för det. När det förr om åren handlade om räddningar av pass mellan oss, så var det mer att han fick väcka mig sent på förmiddagarna (i bästa fall) och mer eller mindre fick hjälpa mig ut på passen. Så har det dessa två dagar berott på halv motivationsbrist igår och en sjukt sliten kropp idag. Föredrar ändå dessa två räddningar mot föregående års.. 

Idag var jag så sjukt sliten och seg att jag egentligen hade behövt vara hemma. Men då Alfons är borta hos mina föräldrar, jag är ledig och solen skiner så gäller det att passa på. Noll ork i musklerna, stavarna slant, motvind direkt från start, hjärtat slog knappt och idag tyckte jag för första gången att mina Elpexfyror gick riktigt tungt. Det var en ganska uppretad och irriterad Adam Steen som Adam Larsson mötte vid Bullermyren idag. Min trötta och stundtals lättirriterade känsla höll i sig i ungefär 2,30 timmar, därefter lättade det något och jag slapp känns mig som en zombie åtminstone. Sjukt ändå att jag kan vara så sjukt sliten, trots obefintlig träning. Men halvdålig sömn, hyfsat hårda träningspass emellanåt, lätt(?) inre stress inför jobbet som börjar strax och ständigt jagande av hund + unge lär väl göra sitt till. Det vänder snart, bara att hålla i över ledigheten, så får jag försöka anpassa mer sen. 

Passet idag gick inte till historien som något av det snabbaste jag gjort. Det var med nöd och näppe som jag tog mig framåt. Pulsen landade på 104 i snitt och 122 i max. Såna dagar är inte direkt roliga, men men. Jag hann i alla fall med 62,1 kilometer och 430 höjdmeter under de fyra timmarna, så helt still stod jag inte, men nästan. Hade Qpark sett mig i någon av backarna i början av passet så hade jag garanterat fått en saftig bot. Nåväl, timmarna rullade in som dom skulle i alla fall. Det känns väldigt avlägset att jag för två somrar sedan, innan Alfons föddes bombade 20 timmars-veckor 9 veckor i rad (182 totalt och med två vilodagar per vecka), då haglade fyra- och femtimmarspassen in. Det var bättre förr.. 

Inga kommentarer: