fredag, maj 24, 2019

22,6 kilometer morgonlöp!God förmiddag! 

Denna morgon så har jag fått till ett bra löppass i skaplig fart och tuff kupering. Jag har tänkt på att jag inte fått till några längre löppass i lite ”högre fart” (hög intensitet åtminstone, med tanke på kupering och underlag) på slutet. Så idag passade jag på. Den första halvtimmen kändes rätt seg. Sedan mötte jag upp eleverna, ganska liten grupp idag och dom hade fått ett uppdrag av en annan idrottslärare att ta in kontroller, så jag passade på att köra en egen löpvända. 

Ökade farten och intensiteten lite successivt genom hela passet. Efter drygt en timme så matade jag på rätt hårt uppför ”utsiktsbacken” från Medväga, 4,30 minuter i AIII intensitet där, 700 meter och cirka 100 höjdmeter. Satt som ett smäck. Fortsatte att springa direkt från toppen och försökte även släppa på utför en aning. På passet så höll jag mig omkring Bergebo mestadels, var ner till älven en gång och försökte få till mycket backar. Under den sista halvtimmen så körde jag 5 x 20 mångsteg i några backar, för att försöka få till lite spänst i löpsteget också. Jag sprang i mina Hoka Speedgoat 3 idag och den är riktigt bra må jag säga!

Efter löpningen blev det mina 300 tåhävningar för att försöka undvika underbens-problematik. 

Passet blev 22,59 kilometer långt, tog exakt två timmar (5,20 min/km snittfart) och jag plockade fina 615 höjdmeter!

I eftermiddag väntar ett ganska lätt och kort Skierg-pass för att få in lite mer tid i träningsdagboken.

Vi hörs!

Inga kommentarer: