torsdag, maj 23, 2019

KOM-fest på första stakintervallpasset


God afton.

Det var inte så att jag förväntade mig att jag skulle ta KOM på alla segment runt min intervallbana i Skräddarbacken idag, delat förstaplats uppför (där blåste det som mest motvind) och sedan KOM både utför, samt ett varv runt banan! Känslan var okej, men inte mycket mer än så. Redan i första backen på första  varvet under (ja, gissa) första varvet så kändes det rejält jobbigt. Men sedan blev det inte så mycket jobbigare, jag hade en bra grundork och återhämtade mig bra utför. Det blåste stundtals också, men då hade jag faktiskt medvind och motvind. Inte bara motvind. Upplevde att mina Elpex 4 bak och 3 fram gick rätt lätt idag också. Men ändå så var det mitt första intervallpass på rullskidorna och det kändes i alla fall inte som årets första, det kan jag nog tacka min Skierg för. Försökte tänka på att få till min "nya" teknik. Eller i alla fall tänker jag att den är ny för mig och det är ett nytt tänk. Det är att jag ska försöka komma fram mer med trugorna och sätta stavarna mer lodrätt ner. Det gör att jag förhoppningsvis inte fäller min överkropp innan stavarna sätts i, något jag märkt att jag gjort förut.  Dessutom försöker jag att inte stressa i åkningen, utan att ge mig tid till att komma upp med överkroppen och fram med höften i varje stavtag. Det kändes skapligt i alla fall, sen om det blev så eller inte är en annan fråga. 

Jag värmde upp en kvart cirka, sedan brände jag av fyra intervaller som följer:

20 minuter (strax över fyra varv, cirka 1,85 km per varv), 7,56 kilometer, 120 höjdmeter, 115 fallmeter, 167 snittpuls, 180 maxpuls, 22,7 km/h snittfart

5 minuter vila

15 minuter (strax över tre varv), 5,70 kilometer, 80 höjdmeter, 85 fallmeter, 169 snittpuls, 180 maxpuls, 22,7 km/h snittfart

4 minuter vila

10 minuter (strax över två varv), 3,74 kilometer, 60 höjdmeter, 60 fallmeter, 167 snittpuls, 178 maxpuls, 22,4 km/h snittfart

3 minuter vila

5 minuter (strax över ett varv), 2,00 kilometer, 25 höjdmeter, 30 fallmeter, 173 snittpuls, 183 maxpuls, 23,9 km/h snittfart

Ett riktigt bra pass som jag är nöjd med såhär i efterhand. Som sagt kändes det endast okej när jag körde. Men det var ju riktigt bra. Bara att nöta vidare så borde jag ju ändå kunna bli skapligt bra till slut! Skramlade ihop 1,40 timmar, 30,5 kilometer och 445 höjdmeter totalt idag.

Inga kommentarer: