torsdag, april 19, 2018

Stakning/Skate/Stakning/Skate i shorts


Jäklar vad det tagit på snön alltså. Bara sen senast jag åkte i tisdags i Bergebo så har det på en rad ställen försvunnit helt och på vissa ställen har även stora vattendrag dykt upp. Men det kanske inte är så konstigt när bilens temperaturmätare visade 18,5 plusgrader när jag gav mig ut på dagens träning. Det var dock väldigt fina förhållanden just på Igeltjärnsvägen, men jag utmanade mig och ville ju åka på fler ställen än det, med varierat resultat. 

Jag åkte endast i shorts och T-shirt, de gångerna jag åkt längdskidor i den outfiten är lätträknade. Upplägget var: 

30 minuter stakning
30 minuter skate
30 minuter stakning
30 minuter skate

Det var så tungfört att jag nästan stod still på vissa ställen, på andra partier fick jag springa med skidorna i händerna. Jag kom hela 21 kilometer på de två timmarna jag var ute och harvade. Detta var nog ett av de sista skidpassen för säsongen. Men vad ska jag träna sen då för att få ihop timmarna? Löpningen är ju svår med skaderisk och även all snö i skogarna. Cyklingen är väl inte att tänka på än när inte cykelbanor är sopade. Detsamma gäller ju för rullskidor. Men vi får hoppas att tröttingarna på kommunen får fingrarna ur och sopar vägarna så vi kan bege oss ut för att nöta mil snart. 

Inga kommentarer: