torsdag, april 26, 2018

Rullskidpremiär och gym


Premiären på rullskidor är nu undanstökad. Skönt. Det var dock inte så illa som jag trodde. Enda minuset är ju att jag direkt märkte eländet från fjolårets alla rullskidpass: MOTVIND I ALLA RIKTNINGAR. Det blir en rolig sommar känner jag.

Skruvade på mig mina Elpex-fyror idag, vilket jag brukar göra i samband med styrkepass och tanken är att köra mer av den varan i sommar (då fyror bak och treor fram, idag: 4-4). Finns inte riktigt tiden till fyratimmarspass varje dag så får jag ju försöka mig på andra lösningar. Omväxling förnöjer och hela den biten. 

Jag åkte helt vanligt till gymet, vilket tog cirka femton minuter. Väl där så prövade jag på det ena av mina två nya träningspass, vilket jag nu ska försöka återge för er:

- Marklyft 3 x 12, 100 kilo
- Front squats 1 x 12, 50 kilo + Knäböj 2 x 12, 70 kilo

- Drag med raka armar i Cable cross (likt stakning med raka armar) 3 x 12, 50 kilo
- "Stakning" på knä i cablecross 3 x 12, 55 kilo

- Chins 10 x 8, start varje minut

- Från plankanposition långt bak, till upp på händerna i TRX (lite likt stakning) 3 x 12 (Övning 1 från mitt gamla TRX-program, minus armhävning)
- Armhävning + bendrag i TRX 3 x 8
- "Sidoplankan" med benlyft i TRX 3 x 15/sida (övning 3 i mitt gamla TRX-program) 
- "Baksida lår-övning" i TRX 3 x 16 (övning 4 i mitt gamla TRX-program)

Efter avklarat värv på gymet så tog jag mitt pick och pack för att köra en liten omväg hemåt. Egentligen samma väg som jag sprang hem igår: Blodomloppet-banan över Sportfältet, Kvarnsveden och övre Tjärna hem. Jag började med att köra fem minuter enarmsstakning en gång per arm och därefter smirnofstakning (diagonalt med armarna och stillastående ben) i fem minuter. Avslutade sedan med att hålla en hög AI-fart hem. Totalt 48 minuter och 11,5 kilometer. Inga kommentarer: