torsdag, april 26, 2018

Badpojkar, cykelpendla och träningDet är spännande, men lite läskigt med vatten tycker Alfons. Igår fick han bada lite med mig. Den lille krabaten är allt som oftast rätt glad på dagarna numer, men mot kvällarna blir han gnällig. På nätterna vaknar han många gånger och gnäller. Han äter som en häst också, med två fulla nappflaskor under de senaste nätterna. Hoppas han kan sova lite bättre framöver.

Igår efter min träning så passade jag på att byta tillbaka till sommardäcken på min pendlarcykel. Skönt att slippa höra dubbarnas ljud i asfalten, dessutom så rullar den lite lättare nu. Förutom att byta däck så tvättade jag också av den, så att den ser lite mer representabel ut. Jag gillar att sköta om mina prylar och då ska ju cykeln få sin beskärda del av kakan! Detta är en av de bästa köpen jag gjort. När jag för nästan ett år sedan beställde min trotjänare till cykel så var ju tanken att cykla till jobbet varje dag, men jag trodde nog inte ens själv att jag skulle göra det. Nu kan jag se tillbaka på en hel vinter med cykling till och från jobbet, superskönt. Sparar pengar, slipper slita på Benzen och får lite extra motion, det är ju grymt bra. 

Benen är lite trasiga idag sedan gårdagens löpning, men inte helt förstörda. Det kanske finns hopp ändå?! Idag tänker jag ställa mig på rullskidorna för första gången i år, det blir en kortis till och från gymet bara. På gymet ska jag idag inviga mitt nya styrkepass, det ser jag fram emot! Ser överlag fram emot att få träna på nu under vår och sommar. Även om jag bekymrar mig lite över en eventuell träningsplan, får jag till tillräckligt med timmar och vad ska jag träna? Men det ska väl inte vara för avancerat, får jag till några nyckelpass i veckan så tror jag att det ger sig. Största skillnaden mot föregående år kommer vara att jag lägger till ett halvhårt mer långloppsliknande pass under sommaren och hösten, kanske en gång i veckan. Vi får se. Du kommer inte ifrån att det gäller att göra en del hård träning i alla fall. 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom det är många som undrar och det varit oroväckande tyst om detta på sistone så måste jag fråga; Hur går det med godisstoppet!? Du har väl inte fallit tillbaks i beroendets svarta träsk?

Adam Steen sa...

Just det. Nej det går bra. 18 dagar utan nu! Blir kanske hela vägen till Mallorca den 25:e maj :)