fredag, april 22, 2016

190 i puls och en svettig WOD


Förhållandevis levnadsglad uppe på toppen av Jungfruberget

Visst fan är det skönt att vila, som igår. Men att träna, det är ju något annat det. Efter dagens 45 minuter långa middagslur så vältrade jag mig ur soffan efter mycket om och men. Skickade i mig 20 gram protein från Salpro, bytte om till träningskläder från CLWR och gav mig av. Idag hade jag en sån där sjukt hög puls igen, AIII (168+ BPM) bara av att kolla på mina Salomon-löparskor. Planen för dagen var enkel, två fartökningar upp till toppen av Jungfruberget. Eller ja, fartökning var att ta i. Snarare en intensitetsökning. Men jag blev stum och fick hög puls i alla fall. Blev på cirka åtta minuter, fram till botten av teletornsbacken, där så körde jag på direkt upp till toppen. Siffror (från Strava, tog ej mellantid själv) på den jäveln:

- 4,22 minuter, 0,9 kilometer, 9% snittlutning, 87 höjdmeter, 4,41 min/km snittfart, 190 maxpuls

Joggade sedan ner igen, till Jungfrubergsspåren som går längst ner närmast bilvägen, sprang mot BMX-banan (för er med lokalkännedom) och bombade sedan rätt upp, uppför två riktigt branta as-backar, vidare en sväng längs Bergsstigen och sedan vek jag av upp vänster och gick i mål uppe vid teletornet igen. Inga siffror eller mellantider här, m,en jag såg till att springa med hög intensitet i cirka sex minuter i alla fall.

Helvete vad otränad jag är. Stum i hela underbenen, fet och rultig. Men jag har ändå någon form av grundork, för det finns ju där, jag märker ju att kroppen vill fortsätta plåga sig och jag känner ju att det kommer bli bra efter bara några renodlade konditionspass. 

Efter dessa två urblåsningar så tog jag mitt pick & pack och joggade raka spåret till Actic Britsarvet, via Bosnienburg. Totalt 36 minuter och 6,7 kilometer löpning blev det.  Inne på Actic så fick jag till en ny svettig historia:

WOD med tio varv, typ samma som detta pass, repetitionerna blev alltså 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1, med följande övningar och vikter:

- Chins, trasig i händerna totalt, så denna övning blev en mardröm, rätt bra ork i musklerna, men mina såriga valkar gjorde att greppet var åt helvete, men man är väl ingen person som ger upp

- Dips, inga problem alls att ta sig igenom denna övning

- Kettlebell, clen & jerk, 20 kilo, dubbla repetitioner då jag körde 10-1 per arm

- Kettlebellsswing, 24 kilo, kändes fint och bra i hela bålpartiet

- Bicepscurl, 10 kilo, funkade helt okej, fick fin pump i venerna här, perfekta skidåkarmuskler, eller något

När jag slitit mig igenom denna "flick-WOD" så joggade jag de två minuterna hem till lägenheten. Nu ska jag lyssna på Alex & Sigges podcast och samtidigt laga till en omelett!


När man gjort sitt

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kör den här WOD'en ( den heter passande nog Adam, Adam Brown dock )
Description

Men’s Rx
Two rounds
295 pound Deadlift, 24 reps
24 Box jumps, 24 inch box
24 Wallball shots, 20 pound ball
195 pound Bench press, 24 reps
24 Box jumps, 24 inch box
24 Wallball shots, 20 pound ball
145 pound Clean, 24 reps
For Time

Lite variation till dina 500-ingar kolla in
wodboard.com för fler roliga och kräkjobbiga wodar :))

Adam Steen sa...

Nice, tack :)

Anonym sa...

Har du fotinlägg? Du kanske skulle behöva det. Jag tränar mycket och behöver det definitivt. Har höga fotvalv och allt annat än perfekta fötter. Du förebygger en massa problem som på sikt kan behöva operation.

Jag kan lätt bli lite röd och irriterad i huden här och var (inte minst hälen) . Än så länge gör det inte ont, och nu har jag anpassade skor och fotinlägg. Går till och med med inlägg inomhus.

Adam Steen sa...

Jag hade det förut. Men tycker inte det blev bättre. Jag har låga fotvalv. Varför skulle jag behöva det tänker du?

Anonym sa...

Ser ut som en utväxt på vänster fot på insidan. Finns något som heter Hallux valgus

Adam Steen sa...

Japp, stämmer. Ett tränat öga du