torsdag, december 14, 2023

Nu fick det vara nog!

Hej på er!

Har ni ens sett min senaste vlogg?! Om inte, dags nu!!

Fem dagar utan träning tär på psyket, fy fan!
 
I lördags kände jag mig sjuk, febrig och hade ont i halsen. Därefter dunkade jag på med mitt nya "förkylningsvapen", nämligen eterisk oreganoolja. Som vanligt när jag är i farten överdriver jag ju alltid, inget undantag här. Jag tryckte på rejält med dessa sinnessjukt starka droppar, bland annat droppade jag ner ett gäng outblandade rätt ned i halsen, vilket inte är att rekommendera, trodde hela skallen skulle explodera. Efter det har jag haft fortsatt ont i halsen, men inga andra symptom. 
 
Sedan jag avlägsnade mina tonsiller, i folkmun kallat halsmandlar i årskurs sju eller åtta så har jag väldigt sällan halsont mer än 1-2 dagar. Därför har jag dessa dagar tyckt det varit konstigt att jag fortfarande hade ont i halsen. Först i morse slog det mig att jag kanske borde lysa med en lampa och kolla ner i mitt gap för att se efter. Jag upptäckte då att jag hade ett litet sår eller en blåsa där bak i halsen/svalget och det är den som vid ungefär hälften av sväljningarna känns av, nästan precis som vanligt halsont. Jag petade lite på såret med en pincett, fingarna och med tandborsten, vilket stärkte min tes om att jag inte hade riktig halsont, men det gav mig också kväljningar så jag var millimeter från att spy. Då bestämde jag mig för att prova att träna idag. Inga andra symptom på förkylning har jag, lite lätt snor, men det har varit genomskinligt hela denna period, i övrigt känner jag mig frisk. 

Efter jobbet var det då dags att äntligen få beträda skidspåren med mina lagg igen. Allt var som vanligt förutom klockan:Igår skickade jag nämligen in min Garmin 955 för att få en ytbytesenhet. Den har dels varit konstig i barometerfunktionen, men framförallt har jag störts av en bugg som gör att klockan 5-6 gånger per dag vill uppdatera mjukvaran. Tack och lov har jag sedan tidigare skaffat mig en Garmin Forerunner 255 att ha som "så länge-klocka" just till såna här tillfällen, hur jag tänkte när jag valde en rosa kan jag dock inte svara på..

Träningen blev en lugn tur skate på 30,2 kilometer och 2 h 05 minuter. Nu var det betydligt mer spår öppna än senast jag åkte, bland annat hann jag med att åka till Vargliden, elljusfemman och till Medväga. 14 minusgrader bjöds det på idag, men det gick bra då jag hade både eluppvärmda handskar och strumpor. Kroppen kändes helt okej även den!
 
Jag passade också på att köra ett set av min maxstyrka, mest för att väcka igång musklerna efter dvalan igen.
 
Hoppas jag har rätt i min bedömning om halsen nu och att kroppen svarar bra på detta.

Inga kommentarer: