lördag, mars 04, 2023

Sista passet innan Vasaloppet



Dagens skidtur 





Hej på er! 

Jag och broder Tuck började dagen med att testa skidor. Vi testade olika vallor på de fyra paren vi valt bort och lyckades på något vänster rangordna dessa. 

Efter skidtest så var det dags dagens skidtur. Idag startade vi i Oxberg, åkte Vasaloppsspåret baklänges i cirka 10 kilometer, samt 40 minuter och vände hemåt omkring kilometerskylt 40. 

På ditvägen blev det endast lugn åkning. Men på hemvägen körde vi en fem minuter lång intervall i tävlingsfart, vi startade den intervallen på slutet av backen efter Vasslan. Mer nedför än uppför, rejäl medvind och ett lagom snabbt före gjorde att vi snittade hela 27 kilometer i timmen på den 2,25 kilometer långa intervallen. Det blev också tre stycken stegringar längs hemvägen. 

Totalt skramlade vi ihop 75 minuter och 20,4 kilometer. Stakning överallt förutom i vissa brantare backar där jag fällde ut benen och skejtade. 

Nu gäller det att försöka samla ihop sig själv, förbereda sportdryck, kläder, skalle, coxa-bälte och så vidare. Imorgon klockan 08,00 smäller det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till å och gör det bästa!

Anonym sa...

Lycka till! Slå E wickström o brorsan så är vi nöjda

Adam Steen sa...

Tack!

Tack! Löst ✅😅

Anonym sa...

Bra där!

Adam Steen sa...

Tack :)