tisdag, mars 07, 2023

Försök att undvika snus


Hej kära bloggläsare.

Egentligen så är det ju inte alltför lämpligt att skriva om snus på en idrottsinriktad blogg som denna. Men, alla har vi väl våra laster. Det går ju inte heller att förneka att det finns många idrottare som snusar. Kanske inte konditionsidrottare som jag, men väl lagidrottare. Jag har faktiskt snusat i några år, har inte märkt av att min prestation blivit något sämre utav det. Visst, det går väl inte att veta hur bra jag varit om jag inte snusat, men sådant är ju alltid svårt att sia om. Det jag vet är att snuset ger ett skönt lugn i kroppen, dessutom så snusar jag väldigt sällan under mina träningar och aldrig under tävling. Känner aldrig att jag saknar snuset då heller.

Men det är såklart inte alltför bra att snusa då det kan lea till en rad hälsorisker, dessutom är det ju väldigt mycket pengar man gör av med på denna ovana. För den som vill så finns det ju också möjligheter att snusa nikotinfritt, det kan ju exempelvis vara ett alternativ när man försöker sluta. Det finns nu allt fler varianter med tobaksfria nikotinpåsar, vilket är ett väldigt bra alternativ för snusare som försöker trappa ner och lägga av med tobak. Här uppe i norden har det i flera år satsats på att försöka bli av med den dåliga tobaken i många produkter vilket är bra. Jag har testat nya Lundgrens Rimfrost Extra Stark utan tobak och gillar den smaken riktigt bra! Tanken är att framöver allt mer gå över till tobaksfritt snus och sen i längden försöka sluta helt. 

Inga kommentarer: