fredag, februari 17, 2023

Sjukt träningsväder, men höll planen



Dubbla jackor trots två plusgrader. Jag hade en regnjacka över min vanliga träningsjacka

En dåre stod på parkeringen i Bergebo idag vid 19-tiden. Ni kan ju gissa vem det var!? Rätt svar: Adam Steen. 

Jag visste sedan länge att det skulle bli ett galet väder idag, därav de dubbla jackorna. Men galet väder eller inte, jobb, eller andra distraktioner hindrar inte mig från att beta av min plan som idag var 2,5 timmar skate, vilket jag klockade in på sekunden. Distansen blev 36,9 kilometer efter en riktigt långsam sista timme. 

Till en början gick det rätt lätt i spöregnet. Jag tog mig ner till Vargliden och åkte även elljusfemman. Men efter cirka 1,5 timmar så började det snöa allt mer, stundtals vräkte det ner och jag kunde knappt se handen framför mig. Det sved i ögonen och mina händer började bli kalla på grund av de blöta handskarna. 

Med timmen kvar av passet så gick det inte längre, jag fick stanna och springa till bilen för att byta handskar till en varmare modell, med mina kära plasthandskar under. Jag satt 2-3 minuter i bilen och funderade vad jag höll på med och vad det är som driver mig. Men medan andra sitter hemma med sina respektive, på fredagsmys och är så kära så kom jag själv inte på något svar på mina funderingar den här gången heller. Det var bara att bege mig ut i spåret igen och avsluta det jag påbörjat. 

Jag lyckades köra fem impulser och fem stegringar också. Fint pass en ensam fredagskväll, återigen  i krig emot vädrets makter. 

Inga kommentarer: