måndag, februari 13, 2023

Löpband och snabbstyrka



Ingen rast och ingen ro här inte. Känner mig ganska så trött och sliten efter gårdagens urblåsning på Bessemerloppet. Efter riktigt tuffa träningspass eller tävlingar så brukar jag ha svårt att somna på kvällen, vilket skedde igår. Då blir jag extra trött dagen efter givetvis och än mer leds på skrikande ungar och mitt jobb. Samt även ett lite sämre humör generellt, något som jag fick utlopp för på affären idag när jag svor högt åt alla helt sinnessjuka matpriser. Helvete vad dyrt allt är, jävlar vad jag hatar dessa sinnessjuka inflationssiffror! Men handlarna, de judarna ser nog till att behålla, eller gärna öka sina marginaler, på bekostnad för oss löneslavar, medan dom täljer guld och skrattar hela vägen till banken. Nog om det. 

Efter jobbet så hoppade jag i mina Hoka-skor och satte igång löpbandet. Tanken var att det inte skulle bli så tufft, men givetvis blev det lite hårdare än vad jag planerat. Jag körde en timme rakt av fördelat på följande fart och lutning:

- 15 minuter @ 15 km/h, 1%

- 15 minuter @ 12 km/h, 5%

- 15 minuter @ 10 km/h, 10% (tuffaste delen)

- 15 minuter @ 7 km/h, 15%

Jag fick ihop min timme (11 km, 700 höjdmeter) utan problem, men den planerade intensiteten kring hög AI - AII blev snarare hög AI - låg AIII. Skönt att få röra på benen efter att ha blåst ur överkroppen rejält igår. Trots att jag som sagt var rätt sliten så kändes det ändå helt okej. 

Som avslutning innan morgondagens efterlängtade vilodag körde jag min snabb-/explosivitetsstyrka. 

Vi hörs!

Inga kommentarer: