fredag, januari 06, 2023

Stakintervaller i ogynnsamma förhållanden



Full av förväntningar innan intervallerna…




…Full av nysnö på hela mig!

Godkväll!

Vi känner igen mönstret: Bergebo, stakning, stakintervaller och otur med vädret. 

Idag visste jag att det skulle börja snöa på eftermiddagen, men jag kunde inte låta bli att kolla klart på ”Tour de ski”, samtidigt som jag i det sista försökte förneka för mig själv att snöfallet nog inte skulle bli så allvarligt. Tji fick jag!

När jag kom till platsen för dagens batalj så var det fullt snöfall och givetvis en del vind. Insåg direkt att varken hastighet eller puls skulle nå några toppnivåer. Men jag bestämde mig för att göra det bästa av situationen, inte stressa i åkningen och få till ett bra pass. Jag lyckades med det måste jag säga. 

Jag bestämde mig för att köra intervallerna längs det 2,5 kilometer långa elljusspåret, samt längs Igeltjärnsvägen. Det blev en bra blandning mellan lättare och tuffare kupering. 

Efter en längre uppvärmning på 60 minuter brakade det loss med följande intervaller:

- 10 x 3 minuter (1 minut vila)

- 10 x 40” - 20”

- 5 x 30” - 30”

- 10 x 10” - 20”

- 10 minuter 

(2 minuter vila mellan blocken)

Ovan upplägg räknar jag till 60 minuter intervalltid. Det blev en mix mellan intervaller kring tröskel och även över. Snittfarten idag blev blygsamma 18,9 km/h och snittpulsen 163 över intervallerna. Men med tanke på de väderförhållanden det bjöds på idag så var det rätt bra. Vid vissa tillfällen vände jag längs spåret i vilan och sedan tillbaka igen åt samma håll under nästkommande intervall. Under den tiden på max en minut hade mina tidigare spår snöat igen. Galet vad det snöade alltså! 

Kroppen kändes helt okej idag, bättre än under onsdagens intervallpass. Efter en hyfsat lång avåkning landade passet på 2 h 50 min och inte så imponerande 40,9 kilometer. 

Trots att det var minus 5-6 grader så var jag nästan helt genomblöt när jag var klar. Tur att jag hade dubbla vantar och pjäxöverdrag, annars hade jag nog frusit järnet idag igen.

Mitt styrkepass vid hemkomsten blev denna gång 250 repetitioner med kettlebell och gummiband. 

Ha en fin kväll!

Inga kommentarer: