fredag, december 16, 2022

Kort och lätt (och kallt, såklart) och bitter.



Hej! 

Och dödens kyla fortsätter. Var är den här efterlängtade växthuseffekten?! Jag har ju dagdrömt om tropisk värme och paraplydrinkar året om. Men ingenting av det man vill ha får man. Nej, man är dömd till ett helvete dygnet runt, året om och livet ut. Om man kunde, om så bara för en dag få vara glad, det hade jag gett mycket för. 

Slutade jobbet som vanligt alldeles för sent för min smak vid 15,00. Redan smått uppretad över att det under gårdagens jobbmöte pratades om en väldig löneförhöjning på 2% som jag mitt dumma fanskap först trodde jag skulle få del av. Men icke. Det gällde bara personer som inte ändrat tjänst och redan fått en annan lön. Jag har ju fått en massiv höjning på hela 1000 kronor mer i månaden (vilket såklart blir mindre på mina 83% enligt anställning och ”lön”, men 87% enligt schemat), på att ha ett ansvar över 150 elever åk 1-9,  så får man ju vara mer än glad över 1000 kronor. Alltså 1000 kronor… Egentligen skulle jag bara säga upp mig på dagen, så jag fick lite eld i röven för förändring. 

Jag har märkt generellt att jag varit irriterad och stingslig över det mesta idag. Kanske är det för att jag troligen ska köra en träningstävling i Norberg imorgon. 

Just ja, jag har tränat också. 95 minuter / 25,6 kilometer stakning. Endast lugn åkning idag. Hade någon jävel bakom mig länge, som jag såg hetsade som en dåre för att försöka komma ikapp mig, vilket störde mig. Stundtals verkade personen ha tagit in på mig också, vilket störde mig än mer, tills jag äntligen insåg att personen genade rakt fram istället för att ta den enda tuffa backen på banan och således fick ett 300 meter kortare varv än jag. Nåväl, det är alltid bäst att bli irriterad först på instinkt, för att sedan utvärdera om det var värt eller ej. 

Jaha, klockan är redan efter 21 denna fredag och jag är äntligen klar med dagen. Hela jävla helgen har ju gått redan pga detta förbannade arbete och sedan min idiotiskt pliktskyldiga träningsmoral på det. Inte den minsta tillstymmelse till att ens få någon tjej på kroken heller, men det kanske inte är så konstigt när man både är ful som stryk och smällfet. 


Inga kommentarer: