måndag, december 12, 2022

120 kilometer stak på två dagar



Hej, hej!

Denna veckas sista pass blev precis som igår stakning uppe i Bergebo. Under gårdagen kom det en del nysnö som gjorde att föret blev tyngre, idag var det desto mer lättfört, trots 13-14 minusgrader. 

Jag hade bestämt mig för att köra tre timmar innan, men då kroppen kändes bra och jag insåg att jag inte var alltför långt ifrån 12 mil på två dagar så fick jag vackert fortsätta ett tag till. Det hela landade på 3 h 20 min och 58 kilometer, adderar jag gårdagens 4 h och 62,5 kilometer så kan vi konstatera att jag fått till en fin helg! 

Under den första halvan av passet så körde jag tio impulser, en per varv, där varannan var på platten och varannan uppför. Ett fint litet knep att tänka på annat ett tag och att få tiden att gå. 

Trots att jag hade ett par tjocka handskar, med tunna under så frös jag stundtals rejält om mina känsliga händer och fingrar. Jag fick ta av mig en stav i taget utför och veva runt som en dåre med armarna, vilket till slut hjälpte. 

Både igår och idag så lyckades jag hålla skidorna i rörelse hela passet, utan att stanna en endaste gång. Dårskaper egentligen, men men. 

Hemma körde jag TRX-styrka, vilket gör att denna vecka landade på 16 h 20 min och 233,3 kilometer. Fint det!


Inga kommentarer: