torsdag, november 17, 2022

Stakfest på rullskidor, i blåst och snö



Måttligt road över snöfallet. Det öste ned rätt friskt uppe i Skräddarbacken. Annars var det mest några få flingor som inte låg kvar på marken. 

Tjena! 

Äntligen klar för dagen med både jobb och träning. Jag ser alltid fram emot när jag kan lägga mig i soffan och kolla på TV. Men då jag envisas med att jobba och därefter bli klar med träningen typ 20 - 00 så finns det en ganska begränsad tid per dag där jag kan få min ädla återhämtningsstund i soffan. 




Väl förberedd idag med både plasthandskar under de vanliga handskarna och även inplastade pjäxor. Båda lösningarna fungerar klart över förväntan! 

Inte nog med att jag tränar hyfsat långa pass och att jag drar mig inför dessa så går det åt oceaner av tid till att byta om, få av sig kläderna, spola av all utrustning, ladda pannlampa, torka pjäxor och så vidare. Det är ju fan som en heltidstjänst att vara materialare åt mig. Att dessutom vara lite lätt pedantiskt lagd kan också förhala processen och addera ytterligare tid till det hela. Som ni märker har jag liksom inte mycket annat för mig under veckorna än just ovan beskrivet. 

Passet idag blev ett nytt i stakningens tecken i pissväder och med mycket motvind. Men med hjälp av mina trevliga innovationer för att skydda mig emot det eländiga vädret så led jag inte alltför mycket. Jag samlade ihop 2 h 45 minuter och 42,6 kilometer på Elpex IV. Det blev även 10 impulser under den första halvan av passet. 

Styrkan efteråt fick bli stabilitets-/bålstyrka, (för kännedom har den inte betats av när detta inlägg skrivs klockan 20,40)…

Inga kommentarer: