torsdag, november 17, 2022

Elbilar och laddare Tjenare alla mina läsare!


Det här med bilar är ju någonting som intresserar många av oss. Oavsett om det är en bensin, diesel, elbil, plug-in hybrid, eller annat. Jag har tidigare ägt en Volkswagen golf, en Mercedes Benz cupé, en Mercedes Bens C-klass kombi från 2009 och nu äger jag ytterligare en mercedes fast tio år nyare. De två första bilarna drevs på bensin och de andra två på diesel. 

Jag skulle definitivt kunna tänka mig att äga en Tesla eller en annan elbil, jag har inbillat mig att dom gör bra bilar. Så med största sannolikhet blir min nästa bil en som drivs av el, antingen via plug-in hybrid, eller en ren elbil. Det känns som att regeringen vill höja skatterna på de andra drivmedlen så att det till slut blir ohållbart att tanka. Men frågan är om dom inte kommer införa kilometerskatt eller liknande på el-alternativen. Men det känns dock ändå bättre att köra en bil på el, vilket är mer fördelaktigt för miljön.

Att ha en elbil och bo i lägenhet kan ju ibland vara problematiskt, inte alla har tillgång till laddare eller en laddstation. Men sedan en tid tillbaka så erbjuds det nu laddarplatser även där jag bor, så det gör det hela enklare att skaffa en elbil.

Inga kommentarer: