måndag, augusti 08, 2022

Stakintervaller i fallande stege






Sista passet i frihet, imorgon väntar jobb. Väldigt osugen på det. Men jag ska försöka vända det till något positivt och ändra träningen därefter också. Det blir bra bara jag kommer in i det. Men det här med höst och jobbstart är något jag tycker är jobbigt.. Väldigt jobbigt. 


Hej på er. 


Efter en skön vilodag igår så var det åter dags för ett långt och tufft stakintervallpass på mina Elpex III. Jag körde det tredje exakt lika passet på lika många veckor, alltså stakintervaller i fallande stege: 13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 minuter (2 minuter vila efter de tre första - 1 minut vila efter resten). En bra mix av korta och långa intervaller helt enkelt. Dessutom inte för långa drag heller, utan med hjälp av vilan lyckas farten och intensiteten hållas uppe! 


När det kommer till väderobservationen idag så upplevde jag ett pass utan varken vind eller regn. Det är nästan så att jag måste köpa mig en lott. Turligt (eller oturligt) nog sysslar jag inte med spel, annars hade jag nog stått i någon tipshörna nu och kryssat i stryktipset. 


Jag tycker kroppen kände stabil passet igen idag. På de 91 minuterna intervalltid så samlade jag ihop 36,55 kilometer (24,1 km/h snittfart) och 385 höjdmeter (355 fallmeter). Pulsen var skapligt hög med ett max på 173. 


Allt som allt skrapade jag ihop 4 timmar på pricken och 80,8 kilometer. Avslutade sedan passet, dagen och sommarlovet med totalt 300 repetitioner med kettlebell och gummiband!

Dags att äntra ekorrhjulet igen, huvva mig! 

Inga kommentarer: