fredag, juli 29, 2022

Mitt längsta pass i livet!




Tja!

När Simon Andersson bjuder in till en ”tjotablängrunda” då är man inte sen att haka på! Jag var dock, enligt säkra källor, den enda som var tokig nog att bli tillfrågad..

Det visade sig vara en rejäl runda, min längsta cykelrunda någonsin och mitt längsta träningspass i både tid och distans. Jag fick ihop 9 h 40 min, 306,5 kilometer och 2180 höjdmeter. En Vätternrunda (iaf den gamla bansträckningen) på en vanlig fredag är väl inget man gör på regelbunden basis direkt. 

Klockan 07,15 startade jag klockan och rullade hemifrån för att möta upp Simon Andersson och Karl-Johan Westberg i Falun. 

Detta var det första passet med mitt lagade framhjul. Ni minns kanske att ekern gick av senast vi cyklade långt? Jag har hört mig för och läst mig fram till att fler ekrar kan ryka om en har gått av. Nervöst lagd som jag är så var jag såklart orolig inför detta. Hade till och med frågat Simon om jag kunde låna ett gammalt framhjul han hade. Men när allt verkade fungera mellan Borlänge och Falun så valde jag ändå att använda mitt. Hade jag inte gjort det idag så skulle jag aldrig annars våga använda det heller. 

Turen gick såhär:



 Borlänge - Falun - Svärdsjö - Svartnäs - Ockelbo - Gävle - Sandviken - Torsåker - Stjärnsund - Husby - Strand (med tre kilometer grusväg innan) - Vika - Borlänge 

Jag var lite orolig att jag skulle vara sliten från veckans hittills tuffa träning, dock hade de sällskapande herrarna tränat en aning mer än mig, så jag var i gott sällskap vad gäller slitenhet. 

Det rullade på fint, visst kände jag mig en aning trött, såklart även mot slutet, men det blev aldrig värre och aldrig någon fara på taket. Grabbarna jag hade med mig idag var väldigt dragvilliga, så jag behövde inte ha mycket vind på näsan denna tur. Skönt för en som i princip alltid tränar själv, lite vindskydd är något, som bekant, jag saknat.

I Svärdsjö och efter Svartnäs så blev det två korta kisspauser. I Gävle så stannade vi till hemma hos Karl-Johans svärföräldrar för att äta lunch. Därefter blev det ett kort toastopp + inköp av dricka i Sandviken . För övrigt så rullade vi mest hela tiden. 

En riktigt trevlig dag och ett bra träningspass med en utmanande längd. Detta gör jag gärna om. All utrustning höll för oss alla tre hela vägen dessutom, skönt!

Här är några bilder från dagen:




















Inga kommentarer: