lördag, juli 16, 2022

Första löptävlingen på länge!



Tjenare! 

Nu mina vänner så har jag för första gången på år och dagar sprungit en löptävling igen! Det var ett litet lopp vid sommarstugan i Dala-Floda vid namn ”ICA-loppet”, ett lopp som jag sprang 2018, då med lite kortare och annorlunda bana. 

Jag var inte alltför nervös idag, vilket jag annars brukar kunna bli, oavsett storlek på tävling. Jag var mest orolig över hur hälsenan skulle palla en löptävling, hur mina löpovana ben skulle fixa att springa och hur sliten jag skulle bli efter veckans 20 tränade timmar. 

Uppvärmningen blev 16 minuter löpning, varav tre av dessa minuter i någon form av tröskelintensitet. Det var inte direkt så att det spratt i benen då. 

När starten gick klockan 10,15 så öppnade jag lite försiktigt och lade mig i rygg på den slutliga trean i några hundra meter, innan jag därefter gick upp i spets och ledde resten av loppet. Kände mig småseg till en början, men därefter blev det bättre. Banan var en blandning av stigar och grusväg, cirka 50/50. Kuperingen är platt den första dryga kilometern, lång uppförsbacke i cirka två kilometer och avslutningsvis lättlöpt. Jag vågade inte pressa mig alldeles till max, utan jag låg på i någon form av tröskel i början och uppför den långa grusbacken. Därefter gasade jag på det som fanns i kroppen och benen. 

Jag hade som ett lite försiktigt mål innan att springa i sub 3,45 min/km-tempo med tanke på banprofil och underlag. Utfallet blev 3,36 min/km och det är jag riktigt nöjd med! Övriga siffror från loppet: 7,13 kilometer, 25,39 minuter, 96 höjdmeter, 172 medelpuls och 179 maxpuls. Väldigt bra siffror, speciellt med tanke på min ringa löpmängd och att jag inte kört ett enda fartpass löpandes utomhus. Så det var otroligt glädjande. Flåset och konditionen kändes bra, medan benen kändes okej. På fötterna satt ett par Hoka Rincon 2, riktigt grym sko för ändamålet!

Supernöjd med dagen, känslan och insatsen! Hälsenan kändes bara ytterst lite vid några få tillfällen också. 

Nu stänger jag denna träningsvecka som landade på 21 h 15 min, samt 349 kilometer. Träningsperiod nummer tre av tretton är också över, den landade på 74 h 5 min. Bra Adam!

Några bilder:
















Fina kilometertider. Bättre än vad jag kunnat drömma om innan! 




Höjdprofilen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till väl genomfört lopp!
Visst hade du hallux valguspå ena eller båda fötterna? Känner du av dem något? Har funderat på ett par Hoka Rincon men försäljarna rekommenderar alltid andra skor med tanke på hur mina fötter ser ut, så jag undrade om du känner av något efter passen i dem? Eller är det något man får räkna med, att fötterna kanske mår lite sämre efter att ha sprungit i tävlings-skor jämfört med mängd-skor?

Adam Steen sa...

Tack! Stämmer, på båda. Känner av det väldigt sällan. Nej, men det är jag, kan ju vara annat för dig. Det finns många Hoka-modeller i wide, alltså med bredare läst. Vet dock inte om det finns för just Rincon. Borde själv använda wide, men gör inte det. Nej, jag märker ingen skillnad så mellan skor. Rincon är väl egentligen ingen tävlingssko, typ en blandning mellan träning och tävling skulle jag säga. Men riktigt lätt och fin. Perfekt för lopp som idag och även de flesta intervallpass, även på bana.