onsdag, mars 30, 2022

Skor mot Hallux ValgusNya promenad- och vardagsskor: Saucony Integrity Walker 3

Tjena! 

Som jag många gånger nämnt här i bloggen så har jag fötter som i mångt och mycket ser ut som ”hej kom och hjälp mig”, vilket också lett till diverse problem. Det är främst den ena stortån som utvecklat syndromet med det spännande namnet ”Hallux Valgus”. Mycket är nog på grund av min träning i trånga skor och pjäxor. Vilket gjort att fötterna fått tagit smällen. 

Jag har som tur är inte ont av just problemet ovan, möjligen någon enstaka gång bara. Så i många år har jag inte brytt mig om det. Först på senare år så har jag börjat fundera kring problemet och har försökt hitta lösningar. Bland annat så försöker jag använda tåspridare för att få tårna att hamna mer i rätt läge. Men för det så krävs det skor med en bred framfot. Skor som på bilderna ovan. 

Igår fick jag hem ett paket från Minfot. Paketet innehöll fina produkter som jag hoppas ska hjälpa mig i djungeln av prylar för att förbättra mina fotbekymmer. Efter idogt googlande har jag lärt mig att just fötterna är grunden och nyckeln till mycket av kroppens företeelser. 

Skorna ovan är i storlek 42, vilket jag har på i princip alla skor och pjäxor. Dom var sköna och kändes väldigt stabila. Kvaliteten på dom var också av hög klass. Det ska bli spännande att få använda dessa till vardags!

Inga kommentarer: