tisdag, februari 01, 2022

Nästan krock med Tunabyggen-bil och tjafs med Moder Teresa



Strax efter målgång i söndags efter segern i Norrbärke Skimaraton! Robert Brundin, Adam Steen och Albin Andersson. Finns en artikel på Sweski.com som ni hittar här

Foto: Norrbärke SK




Jag började få lite lätt panik i söndags när jag satt mig i bilen och precis skulle börja åka mot tävlingen. Jag kollade då vätskebältet en sista gång och såg att det läckte. Jag fick springa in och snabbt byta till en annan påse. Denna hade släppt i skarven. Men med grym service från Coxa så skickade dom en ny påse redan dagen efter. Denna är limmad nu och jag tänkte ha den som reserv. 


Hej!

Igår fick jag till ett ganska fint och skönt ”dagen-efter-pass”, tycker om dom här halvhårda körningarna ute på balkongen, där jag smyger på med typ AII-intensitet som går upp emot tröskel. Även om tävlingen i söndags blev hård så behövde jag inte kräma ut allt, så då tycker jag det funkar alldeles utmärkt att köra halvhård dagen efter också. Dessutom har spänningarna mentalt släppt, så kroppen brukar ofta vara pigg när jag väl kommer igång. 

Under gårdagen blev jag också intervjuad av en podd, första gången i livet, äntligen! Mer om det när den släpps, troligen imorgon. 

Tisdagen är en fredad och lugn dag i det avseendet att jag i princip alltid vilar. Idag är inget undantag. Dagen brukar dock börja stressigt med lite för sen uppgång ur sängen, för att sedan stressa iväg till dagis för att lämna Alfons och sedan vidare till jobbet, såklart med cykel. 

Dagens cykelfärd blev lite mer spännande än vanligt och jag blev riktigt arg. När jag var mitt i en rondell i Hagalund så bestämde sig en glasögonbeprydd chaufför i en Tunabyggen-bil att också köra in i den, preja mig och sedan köra ut framför mig. Med nöd och näppe klarade jag mig från att ramla. Jag viftade utan resultat och satte sedan av efter föraren med allt vad benen bar. Tyvärr svängde bilen som körde i en rasande fart av vänster in på Tångringsgatan, medan jag som vanligt var ute i sista sekund och kunde inte följa efter, så jag fick snällt fortsätta emot jobbet, tur var nog det för jag hade inte varit trevlig om jag fått tag i honom. 

När vi är inne på irritationsmoment, (något som brukar vara en omfattande komponent i mitt liv), så måste jag nämna att jag milt sagt är lite irriterad på personen jag har barn med. Jag ska försöka att sakligt nämna mitt huvudbry utan dumheter, annars kommer det bara bita mig i arslet. Det har att göra med upplägget av det växelvisa boendet med Alfons och att jag sedan i slutet av januari börjat jobba måndagar:

Vi har ett upplägg jag tycker i stort fungerar bra. Den första halvan av veckan har jag och den andra har person B. Därefter har vi varannan helg. Jag har måndag-onsdag och den andra vårdnadshavaren onsdag-fredag. Så långt allt gott. 

Det jag stört mig på och vill ändra är att när det är person B’s helg så har denne lämnat (alternativt jag hämtat) Alfons hos mig på söndagen kring klockan 17,30. Detta gör att jag varje vecka lämnar Alfons tre dagar på dagis och den andre två dagar. Jag får också en extra natt med honom hos mig. Nätterna med Alfons brukar ge mig så dålig sömn och morgnarna med dagis är så otroligt stressiga. 

Jag har lämnat ett förslag att de helger jag inte har Alfons så kan Moder Teresa låta honom sova där till måndagen och därefter lämna honom på dagis. Detta gör så att vi får exakt lika många nätter i en tvåveckorscykel och lika många skjutsar till dagis. 

Detta förslag har bara mötts av vrånghet och en ovilja till samarbete. Personen i fråga har tryckt på att denne jobbar dessa söndagskvällar och att det är är genomförbart. Förslaget jag fått tillbaka är: ha samma upplägg, varannan vecka eller att denne tar hela vårdnaden. Inget av dessa är något som faller mig i smaken. Varannan vecka blir väldigt svårt det också och kommer innebära väldigt lite möjligheter till träning för mig de veckor jag har Alfons. 

Tidigare så hade vi ett upplägg att Gargamel hämtade Alfons alla fredagar på dagiset, detta ville personen ändra till att jag skulle hämta mina helger, vilket är förståeligt och jag gick med på det. Men nu när det är åt andra hållet så blir jag bara mött med oförståelse och ovilja. 

Tråkigt att man ska behöva bli oense om en sådan banal liten sak som en extra natt och en extra lämning på dagiset. Men som det är nu så har ju jag inte en enda helg fri heller. Ja, det här med barn är ju inte enkelt, speciellt inte när man ska försöka dela på vårdnaden. Någon som sitter inne på tips, tankar eller idéer?

Den här flytten till Borlänge 2016 känns ganska dålig och onödig så här med facit i handen. Nu är jag dessvärre fast här med tanke på Alfons och jobbet. Börjar längta tillbaka till Falun där jag känner mer personer och där jag är mer hemma. 
_____

I högerspalten så hittar ni länk till att skaffa Rocker-kortet och Fello-abonnemang. Gör detta för en bra deal åt er och för att hjälpa mig. Förstår inte hur man inte kan ta erbjudandet med 3-4 minuters jobb för att erhålla 500 kronor gratis och ett gratis betalkort med möjligheter till cashback! Skärpning! 

Ha en fin tisdag!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud Adam! 1: Är det verkligen lämpligt att dela med sig av sånt här här?(Eftersom du kallar henne massa glåpord antar jag att du räknar med att hon läser, hur skulle du känna om någon kallade dig glåpord och dessutom skriver ut det på en blogg med inte vet jag, 10-12000 läsare om dan?) 2: Är du 12 år gammal? Du kallar alltså din sons mamma för gargammel, mogen människa!
Visst kan man tycka att det är dumt att inte försöka samarbeta, men om hon jobbar på söndagar så kan hon ju inte ha Alfons på söndagar? Du får väl isåfall glädja dig åt att du får ha honom 1 extra dag och att hon missar det! För det som spelar roll är ju ALLTID ditt barn, inte skidåkning. Jag har blivit glad över att ha läst din blogg på senaste veckorna då du verkar förstått att du ska trappa ner lite och chilla med träning osv, men nu blir jag På riktigt upprörd! Gnälla över att man får ha sin son 1 dag extra, herregud. Nu kommer du väl antagligen bli skit arg eftersom du inte verkar kunna ta kritik överhuvudtaget, men man får räkna med mothugg när man gnäller över en sån sak, mvh En inte längre följare av din blogg.

Adam Steen sa...

Hahahahahaah

Anonym sa...

Jobbigt att behöva vara med sina barn när man är elitsatsande.

Adam Steen sa...

Jobbigt att vara dum i huvudet och inte våga stå för vem man är.

Daniel Aka Sniken sa...

Anonym: Du verkar ju vara en av dom mindre begåvade människorna.

Lätt att gömma sig bakom en skärm och vara anonym och kasta skit på andra! Sopa!

Adam Steen sa...

Tack!

Kalle sa...

Den enda erfarenheten av delad vårdnad jag har är genom kompisar som gått skilda vägar. De som det verkar funka bra för är de som lyckats släppa allt skit som kom fram genom separationen eller de som separerade som vänner. För de övriga så är det ett ständigt gnäll och där barnen hamnar i kläm.
Så det bästa är väl om ni kan lösa ut allt skit så ni kan komma vidare och känna er lite mer öppen ...?
Jag antar att familjerådgivning kanske kan vara ett alternativ? Ibland behövs en tredje part som kan medla.

Men vad vet jag. Trist att det inte fukar! Kämpa på Adam!

Adam Steen sa...

Tack Kalle. Du har helt rätt och jag instämmer i allt. Vi har iaf ingen gammal skit på det sättet, eller någon dålig separation. Så det är ju bra. Ja, får nog ta det via tredje part. Tack!