onsdag, februari 02, 2022

Podd-debut!


Idag kom äntligen mig debut i podd-träsket! Jag fick nämligen prata om termen ”gurkor” i podden ”Lagom kondition”. Ni hittar avsnittet här, jag börjar prata efter cirka 8,20 minuter. Kul att få vara med i en av mina favoritpoddar som jag lyssnar slaviskt på. Erik och Niklas är en väldigt perfekt duo som kompletterar varandra galant. 

Egentligen ljög jag lite angående att det var min premiär i poddar. Jag har nämligen fått lämna två gästaggressioner i podden ”Spring snyggt - med Jesus och Manne”, (även denna podd är en favorit), men då var det mer av en kort monolog. Denna gång blev det ett mer dynamiskt samtal och jag tycker min insats blev betydligt bättre denna gång. 
_____

I söndags så skickade jag in min Garmin 945 på lagning till - ja ni gissade rätt - Garmin! Den har betett sig konstigt med barometern. Varje morgon så har den kalibrerat om sig till 400-500 meter över havet, istället för 150 som är den rätta siffran. Kanske har jag en höghöjdslägenhet? Hoppas! 

Jag hade tur och fick låna en Garmin Vívoactive HR från den gode Johan Öhrn. Tack för det! Denna klocka är inte alls lika avancerad som min vanliga, men jag får ändå in den mesta statistiken till vardags och den fungerar att träna med. Enda kravet jag hade var att jag kunde para ihop den med mitt pulsband, tidtagning och varvtider. Allt detta fungerar skönt nog! Jag var en hårsmån ifrån att köpa en Apple Watch series 7 inför denna reparation, men jag lyckades undgå frestelsen med nöd och näppe. Nu har jag ju använt min Garmin dygnet runt sedan hösten 2019, så det är kul att fortsätta med samma system och statistik. 

Nu hoppas jag att min ordinarie klocka kommer tillbaka snabbt. Troligen får jag nog en annan ”refurbished” enhet, alltså en lagad. 

Framöver hoppas jag på att en ny modell släpps, troligen en Forerunner 955. Då blir det högst troligt en sådan, såvida den har lite nya funktioner, annars är det nog ingen större idé att byta känner jag. 
_____

Givetvis fick jag två mindre önskvärda kommentarer på gårdagens inlägg. Trots att jag tyckte att jag höll mig saklig och lugn. Jag hade kunnat skriva exakt som jag tänker, vilket hade varit mindre trevligt. Visst att jag är gnällig och så vidare. Men jag kämpar på så gott jag kan. Att ha en son på halvtid, jobba 80% och träna över 600 timmar per år är ganska slitsamt. Det finns inte tid eller energi över till något annat överhuvudtaget. Hänga med kompisar, eller lägga tid på att hitta någon har lagts helt på is. Kanske är därför mitt humör är som det är också. Men givetvis blir jag dömd av folk som kommenterar och som inte alls är till fullo insatta i situationen. 
_____

Idag har jag tänkt att köra någon form av stakintervaller efter jobbet. Det blir nog fint det!

Ha en fin onsdag!

5 kommentarer:

Trött, sliten skidåkare sa...

Hej Adam.
Fantastisk blogg med ärliga kommentarer om skidor, livet mm.
Behöver köpa en ny pulsklocka.
Vilken skulle du rekomendera ( om du glömmer polars dåliga support)
Polar V eller Garmin 945. Fortsätt kämpa på med skidor och livet. Ser fram emot din blogg varje dag

Trött, sliten skidåkare sa...

Sorry att jag frågade halvt anonymt. Men du vet vem jag är . Daniel B:s farbror.

Adam Steen sa...

Hej.

Tack så mycket! Kul att höra :)

Ingen fara, så länge man är snäll så är det lugnt :)

Jag har tidigare haft en Polar Vantage V som jag bytte bort till förmån för en Garmin 945. Jag kommer inte byta tillbaka till Polar igen, så jag säger 945 alla dagar i veckan.

Lycka till själv! :)

Trött, sliten skidåkare sa...

Dagens behållning är att läsa din blogg. Vissa personer har problem med människor som skriver ärligt. När jag får fingrarna ur a-t kommer jag boka en stakkurs med dig. Tack för rådet👍. Grattis till vinsten.

Adam Steen sa...

Tack, det uppskattar jag! Ja, så är det uppenbarligen. Yes, inga problem det! Tack så mycket :)