måndag, januari 17, 2022

Spännande morgoncykling med vurpa

Hela flödet var i helgen fyllt av norrskens-bilder. Så jag kunde ju inte vara sämre själv. Gick ut från lägenheten och kunde bevittna ett åtminstone litet norrsken i fredags kväll. 


Hej på er. 

Måndag och inte längre ledig dag. Usch vad kort helgen blev med bara två dagar. Men det är bara att kämpa på. Nu är det ju säsong och jag ska försöka förmå mig själv att dra ned på träningen för att istället våga tävla. Det har ju gått förr, så det bör gå även nu. 

Idag vaknade jag upp till ett lätt snötäcke på marken. Det började med att jag i första kurvan ut från lägenheten fick framhjulssläpp på cykeln, lyckades med nöd och näppe häva sladden och hålla mig på benen, eller hjulen. Strax därefter kom jag ikapp en syltrygg som gick mitt i cykelvägen, som vanligt en person som trodde sig vara ensam på jorden utan uppsikt över andra, jag skulle köra om på högersidan men där var det återigen blåis.. Blåisen i kombination med en lätt lutning övermannade mina cykelskills och jag la mig ner. Det gick dock bra. Personen sa någonting till mig, men jag hörde inget på grund av mina AirPods, jag borstade istället av mig och cyklade vidare. Resten av sträckan cyklade jag på bilvägen, då det som vanligt inte var plogat på gång- och cykelbanorna. Spännande morgonpendling. En hjälm hade kanske varit bra att ha även till och från jobbet. 

Nu väntar det två vilodagar, det ska bli skönt. Legat på gränsen vad jag klarar en tid känner jag. Tufft för mig att jobba, ta hand om barn och samtidigt försöka träna mycket. Det sliter mentalt och fysiskt. Kanske är det så enkelt att den totalbelastningen gör att jag har svårt att sova. 

I dessa pandemitider så gäller det att ducka alla möjliga hinder också. Halva skolan, både elever och lärare verkar sjuka nu, så jag får bara hålla tummarna att jag klarar mig. Nåväl, det som händer det händer. Jag har i alla fall gjort ett bra träningsjobb och ändå känt mig skapligt stark på slutet. Bara att försöka slappna av mentalt och inte bry mig för mycket i saker jag inte kan påverka. 

Ha en fin måndag. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det gick bra med cykelvurpan! Jag tror också att det är hög totalbelastning som gör att du sover så lite. Våga vila Adam! Du klarar det :-)

För även på dina vilodagar så pressar du kroppen i form av fasta och arbete, så nja rent krasst så vilar du ju typ aldrig ;-)

Våga vila och äta regelbundet- testa och se! (Om du törs!)

Kram på Dig din kämpe :-)

Adam Steen sa...

Tack! Ja, du har nog rätt! Lätt att hjälpa och tipsa andra, då hade jag också sagt lika. Men svårare att inse det själv :)

Sant det! Japp :)

Tack så mycket!