onsdag, januari 26, 2022

Snabbt besök i sjukstugan



En liten promenad är det enda vi mäktat med idag. Under promenaden inträffade det enda positiva för dagen: vi hittade en pantburk som vi tog med oss hem! 


Hej! 

Nu är vi återigen i ett besök i sjukstugan. Men det är inte värre än en magåkomma. I onsdags lämnade jag Alfons på dagis och allt var frid & då. Därefter var Alfons hos sin mamma och måste ha blivit smittad med magsjuka/vinterkräksjuka onsdag eller torsdag. Under sen torsdagskväll hör mamman av sig och berättar att Alfons spytt. På fredag skulle jag ta över honom, men med jobb och tävlingsförberedelser så fick Alfons bo hos mina föräldrar över helgen. 

Jag har inte känt någonting under dagarna ovan, mer än att jag på tävlingsdagen i lördags fick besöka toan tio gånger(!) för stora föreställningen så att säga. Men i övrigt var det lugnt. 

Igår så hämtade jag hem Alfons och jag var förberedd på dagis och jobb idag. Men jag började känna en orolig mage under kvällen.. Klockan 02,26 gick jag upp för att besöka toan då jag legat sömnlös fram tills dess, utan att våga röra mig. Jag hör då hur Alfons är på väg upp, så jag går dit och i samma ögonblick som vi möts så bjuder han på en riktig kaskadspya rakt ut på golvet. Ridå. Fram med städprylar, torka, slänga in allt i tvätten och meddela jobb + skola att vi inte dyker upp. För egen del slutade det bara med att jag var rejält lös i magen under natten. 

När jag till slut vaknade imorse så var både jag och Alfons ganska trötta och slitna. Alfons har vaknat till under dagen, jag har känt mig fortsatt trött och inte helt hundra i magen, men långt ifrån magsjukekänsla. Det jag har orkat ätit idag är en liter blåbärsfil och en liter coca-cola socker-edition! 

Hade en tanke om att träna idag, men tror det är lugnast att vila både idag och imorgon. Det vänder och det är ingen fara, jag har ju en gedigen bakgrund i ryggsäcken. 

Börsen är totalt blodröd, men det har den för min del varit i ett års tid snart. Så jag har nästan slutat bry mig, är fan glad att det börjar gå dåligt för alla boomer-aktier nu också, så att alla ni med värde får smaka på eländet. Känns ganska nervöst överallt och det här kan sluta hur som helst. FEDs kommande agerande känns som att det antigen skjuter helvetet en tid framåt, eller att armageddon kommer redan nu. Alla priser går upp (mataffären, drivmedel, alla företag tar ut högre avgifter), bostadsmarknaden verkar svalna av, lönerna (min) står och stampar. Jag är som vanligt en aning pessimistisk, men jag tror att det kommer gå riktigt åt helvete snart. Kanske vi ser en ny depression? Lika bra att vara inställd på det värsta, så slipper man bli förvånad när det väl brakar lös. Mer negativitet är det här tråkiga vädret med temperaturer över plus var och varannan dag. Snart slut med skidspår också om detta ska fortsätta. 



Se så pigg jag såg ut tidigare idag! Bildens syfte var att visa upp mina nylagade AirPods PRO. Jag har under en lång tid tyckt att brusreduceringen fungerar dåligt och varje gång jag snyter mig, eller harklar mig så har den vänstra hörluren skallrat. Jag googlade upp problemet förra veckan och såg att fler hade drabbats av samma fenomen. Kontaktade sedan Apple direkt via Apple support-appen i min iPhone och trots att garantin gått ut så hjälpte dom mig helt gratis. Hörlurarna hämtades av ett bud på tisdagen hemma hos mig och kom tillbaka med bud strax under tre dygn senare. Magisk service! 

Under tiden utan mina AirPods så använde jag ett par splitternya sudio one som ”så-länge-lurar”, fy fan vilket jävla rappel och vilken skitprodukt i jämförelse med AirPods. 

Första resten av de nylagade lurarna var helt magisk. Det blev återigen helt tyst när jag slog på brusreduceringen! 




Inga kommentarer: