torsdag, januari 27, 2022

Anmäld till mitt 12:e Vasalopp och mycket annat!




Vasaloppet
Häromdagen så anmälde jag mig till mitt 12:e Vasalopp. Jag tyckte att jag började min Vasalopps-karriär sent 2010, det året jag fyllde 26 och jag missade loppet 2018 pga hjärtmuskelinflammation. Likväl så är jag uppe i respektabla antal lopp. Sjuka scener. Verkar inte kunna lägga av med detta eländet heller. 

Bästa tid i Vasaloppet är från förra året, 2022: 3,45,32 och bästa placering 2015: 48:a. Av de 11 genomförda loppen så har jag placeringsraden: 63 - 78 - 86 - 74 - 92 - 48 - 73 - 104 - 83 - 117 - 81. Bättre än vissa, sämre än många. 

Som vanligt har jag det stående målet med topp-50 även i år. Men det blir allt svårare att nå det. Jag tror dock att det inte är helt omöjligt om jag lyckas med kropp, knopp och skidor. 
_____







VAB-dagar
Mån-ons har jag varit hemma med Alfons som varit magsjuk, eller om det kanske var vinterkräksjukan. I måndags var jag själv väldigt trött och sänkt. Alfons har dock varit pigg, men han var tvungen att vara hemma från dagis symptomfri i 48 timmar. 

De första dagarna har spenderats med lek, vila och mys. Men igår så fick ”vi” lite mer vettigt gjort. Jag började med att plocka ihop allting, damma av ytor och göra lägenheten redo för robotdammsugaren som fick jobba när jag tränade och Alfons hade blivit hämtad av sin mamma. 

Efter lunch åkte vi iväg och spolade av fettysken (aka bilen, eller Benzen. Jag vet att det inte är en fettysk, krävs en E- eller S-klass för det epitetet, men namnet är så skönt klingande), tankade upp den för hutlösa pengar (låter nästan aldrig tankmätaren gå lägre än 1-2 streck av 10 från fulltank), handlade mat och lät batteriladdaren sitta på bilen i lite drygt två timmar (bilen drar lite batteri av alla uppkopplade tjänster, dieselvärmaren drar ju också en del och jag åker sällan med den och då ofta kortvändor). Skönt att ha bilen i bra fas, om än bara för en dag. 






Strax över kilometern kvar i lördagens Moraloppet 

Foton: Andreas Olsson

Gurkor 
Jag lyssnar på Erik Wickströms podd ”Lagom kondition” varje vecka. Tycker han och Niklas är en bra duo som kompletterar varandra bra. I deras senaste avsnitt: ”Racereport Moraloppet” så nämner dom mig, min bror Jonatan och gurkor. Kul!

Vad gäller gurkor så är det ett uttryck som vår far har myntat, eller introducerat för oss. Från början tror jag att det åsyftades på väldigt mediokra åkare. Men jag och min bror har förfinat uttrycket så att det snarare gäller något som följer (flytande beskrivning dock och många kan åka på begreppet ändå): 25-40 år, nystakare, led 0-2 och någon man hatar att få stryk av. 

Många tror nog att jag hatar att få stryk av juniorer och yngre seniorer. Men det tror jag mig har avhandlat många gånger förr och det är inget som bekommer mig nämnvärt. Är det duktiga åkare som tävlar i traditionell skidåkning så är det helt okej! Jag har dock betydligt svårare för det här med att nya personer jag aldrig hört talas om innan dyker upp i närheten av mig på tävlingar, inte sällan från Stockholms-regionen, eller andra sydliga delar av landet. Det här grundar sig såklart mest i mitt eget självhat och är ju inte någon annan än mitt eget bekymmer egentligen. Här får jag nu själv försöka skita i att bry mig eller fokusera på annat än mig själv, vilket är det enda jag kan påverka. Men termen ”gurka” är ju ändå ganska så trevlig, det måste ju även ni erkänna?! 
_____

Rocker mm
Jag tjatar åter om att ni ska skaffa rockers Visa-kort med denna länk. Beställ kortet, öppna ett sparkonto, gör tre köp med det fysiska kortet och få in 500 kronor att handla för. Att jag tjatar är också för att jag får 250 att handla för och 0,5% extra i cashback på varje person som skaffar kortet, något ni i er tur också kan få därefter. Jag har nu 2,5% på allt jag handlar för och allt är dessutom gratis. Inte så illa! 

Fixa även Fello med denna länk. Ni erhåller en månad extra till halva priset. Billigt abonnemang med Telias nät. Det räcker så! 

När vi är inne på länkar och tips så kan jag avsluta med Foodora. Använd denna länk och ni får 50 kronor i rabattkod. Har använt mig av Foodora några gånger och tycker det är riktigt bra!
_____

Avslutningsvis
Idag torsdag så är jag tillbaka till jobb igen. Skönt med rutiner. Trist nollgradigt väder ute med en centimeters nysnö på marken = misär för nytvättad cykel och bil. Efter jobbet så väntar det ett lättare stakpass. 

Vi hörs!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni som är kvalificerade för led 0 någon specialingång för att anmäla er sent?
Jag förstår att om tex bolsjunov eller johaug skulle vilja köra loppet så kan de anmäla sig dagen innan loppet men hur sent kan du anmäla dig?

Adam Steen sa...

Vet inte om du försöker spela Allan här på något sätt? Men förklaringen till min möjlighet till sen anmälan är att min klubb är sponsor till Vasaloppsveckan = ett antal friplatser.

Erik W sa...

🥒🥒

Anonym sa...

Inget försök att spela Allan, jag var bara nyfiken på hur det funkade. Yppersta eliten har väl alltid en väg in men tyckte det lät lite underligt att de höll platser för de precis under eftersom då skulle ganska många kunna anmäla sig sent.

Adam Steen sa...

Erik: UItragurka!

Anonym: Okej, bra. Då ber jag om ursäkt. Ja precis. Men de senaste åren har jag åkt för AXA och nu Ormsalva. Så jag har haft fördelen med friplatser pga sponsring :)