söndag, december 26, 2021

Juldagsfirandet blev Legobygge

I fredags kväll hämtade jag hem Alfons. Han fick ett av sina paket då. Ett paket med en Lego-lastbil, släp och ett flygplan. Vi satte oss tillsammans och byggde ihop det. Jag brukar försöka få Alfons att vara med i bygget, leta delar, sätta delarna på rätt plats och så vidare. Det kan vara ganska tålamodsprövande. Svårt att få en fyraåring att hålla fokus och tänka på samma sätt som mig. Men jag vill att han ska lära sig. Samtidigt så tycker jag själv att det är roligt att bygga med Lego. Det är en av mina favoritleksak från barndomen. 

Igår så åkte vi till mina föräldrar för julfirande. Innan vi åkte så skulle jag duscha, samtidigt bad jag Alfons att plocka undan Legot i en av sina lådor för leksaker. Jag hörde hur det rasslade av Lego när jag duschade och tänkte att han ställde ner de byggda modellerna i lådan. När jag sedan kom ut ur duschen så såg jag bara en enda stor hög med Lego. Den lille galningen hade haft isär alltihopa. Jag frågade varför han haft sönder det och han berättade att han inte tyckte det var kul att städa. Jag ville inte göra någon stor sak utav det, dels för att jag ju gillar att bygga Lego själv och dessutom är det onödigt att bli irriterad för en sådan småsak egentligen. Men jag berättade för honom att jag tyckte det var en aning onödigt. 

På kvällen så samlade jag ihop hela högen med Lego, satte mig vid köksbordet och började bygga ihop modellerna igen:

Det tog lite drygt två timmar att få ihop allt. Det mest tidskrävande var att hitta alla delar då det var en massa blandade byggen. Men till slut fick jag ihop allt och inte en enda del saknades. Ganska skönt terapiarbete!

Vissa festar på juldagen, andra tränar och en del bygger med Lego. Inga konstigheter där inte. 
_____

Idag väntar det ett längre distanspass stakning. Som vanligt har jag vänt på dygnet när det är ledigheter. Nästan så jag längtar till jobb nästa vecka igen, så att rutinerna blir bättre. Även ätit en del godis igen. Nåja, jag är ju bara människa. Så länge jag betar av mina träningspass, inte gör dumma saker och håller mig på god fot med mina nära så är väl inte lite nattsuddande och onyttigt ätande något att hänga upp sig på. 

Jag fick fina julklappar igår. Bland annat en biljett till Gustaf och Viktor Norén på parken i Dala-Floda i sommar. Det kommer bli magiskt att se dessa grabbar!

Vi hörs!

Inga kommentarer: